Gündem
04 Eki 2023 08:10 Son Güncelleme: 04 Eki 2023 08:11

Erdoğan ‘kalkacak’ demişti! AK Parti ve MHP reddetti…

Kamudaki personel istihdamında mülakatın kaldırılmasına ilişkin teklif, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

‘Mülakat kaldırılsın’ teklifi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan kamuda mülakatın kaldırılması hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS notu açıklaması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mülakat çıkışı gelmişti.

Erdoğan mülakatların kalkması hakkında, “Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim ve İçişleri bakanlarımla görüşerek yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz” ifadesini kullanmıştı.

MECLİS’İN GÜNDEMİNE GELDİ

Büyük tartışmalara neden olan AK Parti vaadi Meclis’in gündemine taşındı.

Saadet Partisi, tartışmalara yol açan konuyu Meclis’e taşıdı. Önerinin gerekçesini açıklayan Saadet Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, “Bir genç ülkesine neden gönül koyar? Eğer adaletsiz, kayırmacı bir düzen varsa bir genç ülkesine gönül koyar. Eğer hak eden değil, torpili olan sınavı kazanıyorsa bir genç ülkesine gönül koyar” dedi.

Saadet Partisi’nin, personel istihdamında mülakatın kaldırılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulu'na getirdiği grup önerisi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.