Politika
08 Şub 2024 09:22 Son Güncelleme: 08 Şub 2024 17:39

Erdoğan, İstanbul için YRP ile yeniden görüşecek! Tarih belli oldu…

YRP kulislerinde olası bir görüşmenin 10 Şubat’taki aday tanıtım toplantısından önce gerçekleşebileceği konuşuluyor.

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamasına karşılık, kulislerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiası konuşulmaya başlandı.

T24'ten Serkan Demirtaş'ın haberine göre; YRP kulislerinde olası bir görüşmenin 10 Şubat’taki aday tanıtım toplantısından önce gerçekleşebileceği iddiaları konuşuldu.

AK Parti ile YRP arasında bugüne kadar birçok görüşme oldu. İki parti, her görüşmenin ardından, yeniden bir araya gelmek konusunda mutabık kaldılar. Bir sonraki görüşmenin tarihini de AK Parti belirledi. Yapılan son görüşmede de AK Parti tarafından Yeniden Refah’ın beklentilerinin karşılanamaz olduğu belirtilince, görüşmeler sonlandı.

Bu süreçte YRP’nin AK Parti’den vereceği destek karşılığında iki büyükşehir belediye başkanlığı ile bazı il ve ilçe belediye başkanlıklarını talep ettiği, AK Parti’nin ise karşılığında sadece belediye meclis üyeliği teklifini getirdiği anlaşıldı. Bunun üzerine görüşmeler tıkandı.