Gündem
28 Nis 2023 19:06 Son Güncelleme: 28 Nis 2023 19:17

Erdoğan ile Putin arasında anlaşma sağlandı

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinde ilave havayolu seferi için mutabakata varıldığını ve Türkiye'nin sattığı domates kotasının da 500 bin tona çıkarıldığını aktardı. İşte anlaşmanın detayları...

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesinde ilave havayolu seferi için mutabakata varıldığı ve Türkiye'nin sattığı domates kotasının da 500 bin tona çıkarıldığını aktardı.

DOMATES KOTASI VE RUS TURİSTLER İÇİN EKSTRA SEFERLER

CNN TÜRK'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bazı mutabık kalınan noktalar olduğunu belirtti. Buna göre, Rus turistler için ekstra uçak seferleri olacak ve Rusya'ya 350 bin ton domates kotasının 500 bin tona çıkarılması konusunda mutabık kalındı.

İhraç edilen Balık kotasının da 15 bin tona çıkarılması söz konusu.

Ödeme sistemi ile ilgili Rebit Kart sistemi üzerinde çalışılıyor. Yeni bir 'para kart' sistemi üzerinde çalışıyor. Rus turistler telefonlara kuracakları uygulama ile Türkiye'de rahatlıkla kullanabilecek.

Tahıl koridoru son görüşmede 2 ay 18 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihin uzatılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan telkinde bulundu. Bu sürecin birkaç gün içerisinde BM'nin de içinde olduğu bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor.

SURİYE NORMALLEŞME SÜRECİ

Putin 4'lü görüşmeden memnun. Görüşmenin gündeminde PKK ile mücadele, sınır güvenliği ve siyasi süreç var.

İSVEÇ'iN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

Üçlü daimi mekanizmanın çalışmaları devam edecek.