Politika
31 Ara 2023 13:55 Son Güncelleme: 31 Ara 2023 13:58

‘Erdoğan ile Erbakan anlaşamadı’ iddiası! YRP adaylarını açıklayacak…

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerde ittifak için Yeniden Refah Partisi’ni ikna edemediği öne sürüldü.

AK Parti’nin Yeniden Refah Partisi’yle ittifak görüşmeleri devam ederken, Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt siyaset kulislerinden edindiği izlenimleri aktardı.

Bozkurt, ‘Yeniden Refah Adaylarını Açıklıyor’ başlıklı yazısında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YRP’yi ikna edemediğini ve YRP’nin olası adaylarını yazdı.

"ERDOĞAN YRP'NİN BÜTÇEYE HAYIR OYU VERMELERİNE KIZDI"

Sedat Bozkurt’un yazısının ilgili bölümü şöyle;

"Erdoğan Yeniden Refah Partisi’ni (YRP) ikna edemedi. Bütçesine hayır oyu vermelerine de hayli kızmış. Seçimler için kritik önemde olmaları nedeniyle bu kızgınlığını dile getiremiyor. Ama bir köşeye yazmıştır. YRP de Cumhur İttifakı meselesine çok takılmıyor. Yol haritasını hazırladı. 5 Ocak ile 10 Ocak arasında Ankara ve İstanbul adaylarını açıklayacaklar. İstanbul adayları Mehmet Altınöz, Ankara için eski bakan Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç düşünülüyor. İstanbul’daki Millî Görüş potansiyeli, Ankara’da ise milliyetçi aday çokluğu muhafazakâr adayın olmaması YRP’nin en önemli avantajı."