Gündem
01 Haz 2015 18:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Erdoğan Iğdır'da 'sırtını dönen' HDP'lilere sert çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır'daki konuşmasında kendisini, 'sırtlarını dönerek' protesto eden HDP'lilere sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır'da halka hitap ettiği esnada, kendisini protesto eden HDP'lileri çok sert eleştirdi.

Erdoğan, "Şimdi geliyorum çok enteresan şurada bir grup, afedersiniz edebim müsade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. Ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Meydanlarda konuşursunuz. Kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür afedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız." dedi.

Demirtaş'a 'bar sanatçısı' yakıştırmasında bulunan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"KLOZETLER ALTIN KAPLAMAYMIŞ..."

"Klozetler altın kaplamaymış. Dün akşam TRT'de canlı yayındaydım, oradan hodri meydan dedim. Ve bu sabah da genel sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine bildirimde bulundum ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet ettik. Gel bütün tuvaletleri gez. Bakalım bir tane altın kaplama klozet bulabilecek misin? Eğer bulursan ben cumhurbaşkanlığı makamından çekileceğim. Ama bulamazsan şu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin?

"EĞER ZERRE KADAR KİŞİLİK VARSA, HAYSİYET VARSA..."

Eğer zerre kadar kişilik varsa, haysiyet varsa bu yazılı davetime uyar gelir orayı gezer.
Aksi takdirde söyleyeceğim başka şeyler var. Şimdi onlara girmiyorum. Bunların kılavuzu karga. Şu hale bak. Günlerdir söylediği laf bu, altın klozet. Yahu bir siyasetçi bir partinin genel başkanı olduğunu iddia eden kişi bu tür yalan yanlış şeyler söyler mi ya? Biz geldiğimizden beri bardak çanakla uğraşıyor. Geldiğimizden beri ne bardak aldık ne çanak aldık. Ama iftira atacak ya, tutmasa iz bırakır. Mantık bu. Hepsi aynı.

"DEDİK YA İNLERİNE GİRECEĞİZ..."

Pensilvanya ile Kandil'in ülkenin ve milletin hayrına bir meselede bir araya gelmesi mümkün mü? Ama bak şimdi geldiler. Niye? Çünkü 99'da bunların hocaefendisi var ya kaçtı gitti bu ülkeden. Amerika'ya kaçtı gitti. Sen hocaefendi değil misin Mekke Medine'ye gitseydin ya. Şimdi küçük imamlar da kaçıyor. Niye? Dedik ya inlerine gireceğiz. Evet şu anda inlerine girdik.

DEMİRTAŞ'A 'BAR SANATÇISI' BENZETMESİ

HDP'nin eş genel başkanını eline saz tutuşturarak bar sanatçısı havasında pazarlıyorlar. Bir eline saz veriyorlar, bir eline mikrofon. Bunları da artık görmeye başladık. Böylece palazlamaya çalışıyorlar. Söylüyorum bugüne kadar Kürt kardeşlerimin tarihi kültürü inancı için tek söz çıkmamış olanların barajı geçmesi için İstanbul'daki elitler seferber olmuş durumda.

Açık net söylüyorum, bunlar kandan besleniyor kandan. Yaptıkları iş bu, arkalarında terör örgütü olmasa bu oyları almaları mümkün değil. Hep tehdit...

"AFEDERSİNİZ, EDEBİM MÜSADE ETMİYOR..."

Şimdi geliyorum çok enteresan şurada bir grup, afedersiniz edebim müsade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. Ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Meydanlarda konuşursunuz. Kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür afedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız.

"BUNLARA ZERDÜŞTLÜK EĞİTİMİ VERİYORLAR"

Bunlara Zerdüştlük eğitimi veriyorlar. Nerede dağda veriyorlar. Dağdakilerin İslamla alakası yok. Ateizm, Marksizm bunların çıkış yolu. Böyle bir noktanın içindeler. Ve inanıyorum ki ülkemde benim dindar kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak. Çünkü biz Diyanet'i kaldıracağız diyor. "Diyanet İşleri Başkanı 1 trilyonluk Mercedes'e biniyor" Biz bu Mercedes'i yoksullar için kullanacağız. Soruşturdum, kaç para. Dediler ki 320 -330 bin lira. Böyle bir mercedes. O ara biz yurtdışı seyahat yaptık.

Afedersiniz çocuklarının altında yarış arabaları var. Kendileri Mercedes'e biniyor, Audi'ye biniyor.

DİYANET VURGUSU

Bu makama her şey layık. Şu an Papa, Alitalia havayollarının tahsis ettiği uçakla seyahat eder. Tarifeli uçakla değil. Bizim diyanet işleri başkanımız niye buna layık olmasın? Ben de kullandığım zırhlı Mercedes'lerden bir tanesini diyanet işleri başkanımıza tahsis ettim. Ayrıca uçak havuzumuzdan da bir tane herhangi bir yurt dışı seyahati yapacağı zaman diyanet işleri başkanımız o uçaktan istifade edebilecek.

Bizim dinimizin temsil makamında bulunan bir zata kalkıp da bu tür eleştiriler yapılmaz. Bahçeli ne diyor? Ya istifa et ya mercedes'i iade et. Neden? Beyefendinin eseri antika, eski araçlar kullanırmış. İnanın şu an o araçları bu fiyata alamazsın. Sanki mensuplarının arasında mercedes'e binen yok."