Medya
20 Haz 2012 19:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:48

ERDOĞAN-GÜLEN YAZISI BAŞINA İŞ AÇTI! RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA HELİKOPTER AYARI!

Rasim Ozan Kütahyalı, Erdoğan'ın Sakarya gezisini takip etti. Neler yazacağını pazartesi günkü yazısında anons etti. Ancak ne o yazı yayınlandı, ne de o gün yazısı.


Rasim Ozan Kütahyalı, 18 Haziran 2012’de Takvim Gazetesindeki köşesinde "14 Haziran süreci bitmedi Her şey daha yeni başlıyor" başlıklı bir yazı yazdı.

Yazısına Takvim ve Sabah Pazar’daki yazılarında dile getirdiği, "Altunizade ile Kısıklı arasında doğrudan diyalog olmalı" yazısına atıfta bulundu. Haklı bir övünme nedeni idi bu.

14 Haziran’daki Türkçe Olimpiyatları finaline Başbakan Erdoğan’ın da katılmasını dile getiren Kütahyalı, şu temennide bulunmuştu:

"Şöyle mütevazı bir arzum var sevgili okurlarım... 14 Haziran’daki Türkçe Olimpiyatları finaline Başbakanımız teşrif etse, oradaki konuşmasında ’Bu güzel etkinliğe ilham veren Fethullah Gülen Hocaefendi’ye bu ülke hasret kaldı, bu hasretin bitmesi milletimizin arzusudur’ gibi bir cümle etse harika bir adım olur."

Finallere Erdoğan’ın katıldığını ve tam da dile getirdiği gibi bir çağrı yaptığını hatırlatan Kütahyalı, sonrasında Fethullah Gülen’in Türkiye hakkında yanlış bilgilendirildiğini ve dönmeme karırının da bu bilgilendirilme sonucu alınmış olduğunu anlatıyordu.

Rasim Ozan Kütahyalı’ya göre bu daha ilk raunt idi ve her şey yeni başlıyordu.

Takvim yazarı, bunları konu ettiği yazısının sonunda, Başbakan Erdoğan ile 15 Haziran’da yapılan Sakarya il kongresine yaptığı geziyi anlatacağını anons ediyordu. Erdoğan’ın helikopterde "malum fitneci takıma nasıl öfkelendiği"ni anlatacaktı. Anons şöyle idi:

"15 Haziran sabahı saat 10:00’da telefonuma gelen mesajla neden kendimi Kısıklı Polis Merkezi’nde buldum?...Hemen ardından da Başbakan’ın heyetiyle beraber Kısıklı’dan kalkan helikopterle neden Sakarya’ya gittim?

15 haziran cuma günü tüm gün neden Başbakan ve ekibiyle birlikteydim?... Tarihi çağrının hemen ardından Başbakan’ın helikopterinde neler konuşuldu, neler yaşandı?...

Başbakan açısından bu bağlamda aşırı olumlu bir hava varken ne oldu da öğleden sonra malum fitneci takımına öfkelendi?... Bu öfkenin ardından neler yapıldı? Bu soruların cevabı yarına... 14 Haziran’da tarihi çağrıyla başlayan süreç bitmedi, henüz daha yeni başlıyor..."

Ancak, anons ettiği tarih olan 19 Haziran tarihinde Rasim Ozan’ın köşesi boş idi. Yazısı yayınlanmadı.

Bugün ise Takvim’deki köşe yazısında "dün niye yazısı yoktu" sorusunu bir mazeretle izah etmeye kalktı. İki cümle ile şunları söyledi:

"İki gün önce 14 Haziran süreci bitmedi, daha yeni başlıyor demiştik... Dün devam edeceğimizi söylemiştik, bir yakınımın vefatı nedeniyle dünkü yazımı yazamadım, İzmir’deydim. Pazar günü Beyaz TV yayınına da katılamadım çünkü pazartesi öğlen İzmir’de olmam gerekiyordu..."

Ancak, anons ettiği yazıyı yazma yerine "14 Haziran süreci" konusuna devam etmeyi seçti.

Rasim Ozan, Erdoğan’ın helikopterinde konuşulanları anlatmaya kalkınca, "helikopter ayarı" verildiği söyleniyor.

Rota Haber