Gündem
25 Ara 2014 15:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Erdoğan, Emrah Serbes'i dava etti: Vatandaşa aduket çekecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal’den ünlü yazar Emrah Serbes’e bir kez daha ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan Behzat Ç'nin de yazarı olan Emrah Serbes'e bir kez daha 'hakaret' ettiği iddiasıyla dava açtı.
Temmuz ayında Mesut Yar'ın sunduğu 'Burada Laf Çok' adlı programa katılan Emrah Serbes konuşması arasında gezi şehitlerini unutmadıklarını dile getirmişti.
Birgün'den Önder Abay'ın haberine göre gelen röportaj tekliflerini kabul etmediğini ve CNN Türk ekranlarına katılma gerekçesini şöyle açıklamıştı:
'CNN Türk kanalı geldim çünkü 31 mayıs 2013 gecesi elinde penguen belgeseliyle müdürün odasına girip 'müdürüm böyle bir belgesel var acaba bunu mu yayınlasak' diyen adamı bulmak için geldim.'
VERGİLER BİLAL'E GİDİYOR
Kitap fiyatlarını ve kendisinin yazdığı kitabında pahalı olduğunu dile getiren yazar konuşmasında 'Benim kitabımı yoğunluklu gençler öğrenciler alıyor. Biraz pahalı olduğunu kabul ediyorum ama kitaptan yüzde 18 havyardan ise yüzde 8 vergi alınıyor. Devlet, kitap okumayın havyan yiyin demek istiyor sanırım. Sonra bu vergiler de son milyon bükücü Bilal'e gidiyor' demişti.
VATANDAŞA ADUKET ÇEKER
Sorulan bir soru üzerine Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'da ki tavırlarını da eleştiren Serbes şöyle devam etti: "Ben Başbakan olsam yüz tane korumayla markete dalıp çocuğu çoluğu tokatlamam. Bir kere herşeyden önce bu davranış ayıptır. En başta efendi olmak lazım. Kucaklayıcı olmak lazım. Recep Tayyip Erdoğan'a ezkaza biri yazar kasa fırlatsa Bülent Ecevit'e yapıldığı gibi bu gider adama uçan tekme atar. Vatandaşa aduket çekecek.'
DOKTOR DEĞİLİZ AMA HASTAMIZ ÇOK
Konuşmasına 'Bu ülkenin gençleri senden korkmuyor. Ben 33 yaşındayım ben de senden korkmuyorum. İstediğiniz zulmü yapın gözlerimizde korkuyu göremeyeceksiniz. Bizim hükümet hep ucuz kabadayılık yapıyorlar. Siz ucuz kabadaysanız bende Behzat Ç.'nin yazarıyım. Doktor değiliz belki ama bizim de hastamız çok' diye devam eden Emrah Serbes'e 'Devlet büyüklerine hakaretten' daha önce de dava açılmış mahkeme "eleştiri" diyerek beraat vermişti.