Gündem
05 Şub 2014 14:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Erdoğan ekrandan Bahçeli'nin konuşmasını kaldırtmış!

Başbakan Erdoğan'ın, Habertürk TV'deki bir son dakika bandındaki ifadeler yüzünden kanalı arayarak fırçaladığı konuşmanın ses kayıtları ortaya çıktı. Şoke eden kayıtlar TBMM'de de dinletildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Habertürk TV ekranındaki bir son dakika bandındaki ifadeler yüzünden kanal yöneticisi Fatih Saraç'ı arayarak, derhal müdahale ettiği konuşmanın ses kaydı yayınlandı. Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanı'nın görüşmelerle zaman kaybetmek yerine ülkeye sahip çıkıp, görevini yapması gerekir" ifadelerini yapılan müdahaleyi MHP'li vekiller de dün gece Meclis'e taşdı. MHP'li Halaçoğlu, Erdoğan'ın ses kaydını Meclis kürsüsünden dinletti. Kayıtları AK Parti'li vekiller sert tepki gösterdi.

DEVLET BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE SANSÜR
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, BİM marketler zincirinin kurucu ortaklarından olan ve daha sonra Turgay Ciner'in sahibi olduğu Ciner Yayın Holding'in başına getirilen Fatih Saraç'tan, Habertürk TV'nin ekranından bant akışı içinde geçirilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini çıkarmasını istediği ortaya çıktı.

ERDOĞAN: FATİH NE GEREK VAR BUNLARA
Erdoğan, Saraç'a, Gezi Parkı olayları sırasında 4 Haziran 2013'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü göreve çağıran MHP lideri Bahçeli'nin sözlerinin Habertürk ekranında akan yazılı banttan (KJ) geçmesine tepkisini dile getirerek, bunlara ne gerek olduğunu söylüyor. Saraç ise bu isteği yerine getiriyor. Fatih Saraç daha sonra kanaldan ilgili kişiyi arayarak alt yazının kaldırılmasını istiyor ve Başbakan Erdoğan'ı rahatsız eden alt yazı Habertürk ekranlarından kaldırılıyor.

FAS'TAN MÜDAHALE
Fas'tan aradığını ve Habertürk'ü izlediğini belirten Erdoğan ile Saraç arasında geçen konuşmanın ayrıntıları twitterda ve youtubeda Haramiler100 adlı kullanıcı tarafından yayınlandı.

ŞOK KAYITLAR MECLİS'TE
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da, TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Erdoğan'ın "sansür talimatı" verdiği iddiasını içeren ses kaydını dinletti.

"BAHÇELİ'NİN KONUŞMALARINI KALDIRIN" TALİMATI
Halaçoğlu, Erdoğan'ın görüşmede, televizyon yöneticisinden MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmalarının altyazı olarak geçmesinin kaldırılmasını istediğini savundu. Halaçoğlu konuya ilişkin olarak, "Herhalde sansürden tutun da yapacağımız internet görüşmelerine kadar, bir skandalı hepiniz gözler önünde görebilecek durumdasınız. Aslında her şey iflas etmiştir. Kendi dikta rejimini nasıl kurduklarını ortaya koymuştur. Bütün basının nasıl kontrol altına alınarak, nasıl bir dolap çevrildiği gözler önüne serilmiştir. Ayıptır." dedi.

CHP'Lİ MELDA ONUR: SES KAYDINA ŞAŞIRMADIM
CHP'li Melda Onur ise internete düşen basına sansür talimatını içeren ses kaydına şaşırmadıklarını belirtirken, Özal, Demirel ve Çiller döneminde gazeteciler olarak bu tür baskılara karşı dik durduklarını kaydetti. Halaçoğlu'nun ses kaydını dinletmesi, AK Parti sıralarında tepkiyle karşılandı.

DEVLET BAHÇELİ'NİN SANSÜRLENEN KONUŞMASI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi olaylarının ardından 4 Haziran 2013 tarihinde  partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanı'nın görüşmelerle zaman kaybetmek yerine ülkeye sahip çıkıp, görevini yapması gerekir" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli şunları söylemişti:

CUMHURBAŞKANI ÜLKEYİ HUZURA KAVUŞTURMALI
Sayın Cumhurbaşkanımızdan herhangi bir görüşme talebimiz söz konusu olmamıştır. Kendisinin de bu manada bir daveti söz konusu değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın her gün öğleden sonra başlayıp, akşam saat 21.00'de Türkiye'nin her tarafında huzuru istikrarı ve kardeşliği tehdit eden gelişmeler karşısında vakit kaybedip görüşme yerine, sahiplenip hizmet etmesinde yarar vardır. Türkiye'yi huzura kavuşturmalıdır, birinci görevi budur.

SOKAĞA ÇIKMAYIZ
Milliyetçi Hareket Partisi'nin bölücü ve yıkıcı oluşumlarla bırakınız yan yana gelmesini, şerefli isminin birlikte anılması dahi alçaklık ve müfteriliktir. Yeri gelmişken tekraren ifade etmeliyim ki, parti olarak Taksim'deki olayların değil içinde olmayı, kıyısında köşesinde dahi bulunmamız mümkün değildir. Biz dibi görünmeyen kuyulardan su içmeyiz, tahrik ve kışkırtmalardan pay kapmak niyetiyle pusuya yatmayız. Biz yangından mal kaçırmak için köşe başında saklanan, karanlıktan faydalanarak heybesini doldurmaya çalışan çapsızlıkta hamd olsun olmadık, olmayız ve olmayacağız. Netiz, tutarlıyız, özgüven içindeyiz ve sapsağlam şekilde ilkelerimiz ve ülkülerimiz neyi gerektiriyorsa onun peşindeyiz. Ve bugünkü ülke manzarasından, toplumsal elektriklenmeden oldukça muzdaripiz. Gelişmelerin seyrinden de kaygılıyız. Çünkü biz, Türkiye sevdalısı, Türk milleti aşığı milliyetçi-ülkücü hareketiz.