Gündem
02 Oca 2021 12:14 Son Güncelleme: 02 Oca 2021 16:38

Erdoğan dün 'almayın' demişti.. Sözcü, TBMM uygulamasından çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'okumuyorum kimse de para verip almasın' dediği Sözcü gazetesi TBMM'nin haber aplikasyonundan çıkarıldı.

"2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşeti altında Ayasofya'nın ibadete açılmasına da yer veren Sözcü gazetesi mobil cihazlara da yüklenen TBMM aplikasyonundan çıkarıldı.

TBMM'nin yasama faaliyetleri, haberler ve tutanakların yer aldığı aplikasyonun gazete manşetleri yer alan bölümünde Sözcü gazetesinin yer almadığı görüldü. Aplikasyonu milletvekili, çalışan ve basın mensupları kullanıyor.

 

ERDOĞAN DÜN 'ALMAYIN' DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sözcü gazetesinin manşetiyle ilgili dün kendisine yöneltilen soru üzerine, "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de buna para verip almasın. Ayasofya 2020'nin adeta taçlı yıldızıdır" demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ayasofya'nın açılışını '2020'nin felaketleri' ve 'hatırlamak istemediğimiz' olayları arasında sayan bir zihniyet, hangi topraklara ait olabilir?'' diye sormuştu. 

MECLİS'TEN AÇIKLAMA

TBMM Başkanlığı, haber aplikasyonlarından Sözcü gazetesinin kaldırıldığı haberini yalanladı. Şirket değişikliği sebebiyle kısa süreliğine aplikasyonda bir kesinti meydana geldiği belirtilirken, dün de aynı sorunun Milliyet gazetesi için yaşandığı aktarıldı. Söz konusu aplikasyonda şu anda Sözcü gazetesinin de yer aldığı ifade edildi.