Gündem
31 Mar 2016 10:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Erdoğan CNN International’a konuştu: Cihat nedir bilmeleri lazım!

Avrupa'yı terörle mücadelede yeterince çaba göstermemekle suçlayan Erdoğan, "Daha cihadın ne anlama geldiğini anlayabilmiş değiller" dedi.

Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'ın soruların yanıtladı.

CNN Türk'ün aktardığı habere göre Avrupa'yı terörle mücadelede yeterince çaba göstermemekle suçlayan Erdoğan, "Belçika'nın ve Hollanda'nın cihat nedir, bunu bir bilmeleri lazım. Bunlar bir yabancı savaşçı mıdır, değil midir, gerek Belçika, gerek Hollanda; henüz bunu anlamış bile değiller." dedi.

Terör örgütü IŞİD'in yayılmasına izin veren ülkeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa kendi ülkelerinden gelen teröristler konusunda Avrupa'nın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediğini belirtti.

Belçika'daki yetkililerin Brahim el Bakraoui meselesinde de benzer bir ihmal sergilediğini de belirten Erdoğan, "Ülkelere terörizme karşı ortak duruş çağrısında bulunuyoruz. Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık. İstihbarat paylaşımı beklentimiz hiçbir zaman karşılanmadı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin terör örgütü IŞİD ile mücadele kararlılığına dikkat çeken Erdoğan, "Biz bu amaca bağlıyız ve Batılı ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz" diye konuştu.