Polemik & Kulis
15 Oca 2014 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

Erdoğan-Cemaat kavgası Taraf'tan ayrılık getirdi!

Gazetede haftanın üç günü köşe yazan hangi isim bugünkü yazısıyla okurlara veda etti?

Taraf' gazesinde 'Pop-up' köşesini yazan Hıdır Geviş, bugünkü yazısında gazeteden istifa ettiğini açıkladı.

Hıdır Geviş, veda yazısında motivasyonunu kaybettiğini ve artık Taraf'ta yazmanın içinden gelmediğini ifade etti.

Gazetede kurulduğu 2007 yılından bu yana yazan Geviş, istifa kararının ardından yeni bir gazeteyle de anlaşmadığını da belirtti.

Hıdır Geviş'in veda yazısı şu şekilde:

Bu gazetede neredeyse kuruluşundan beri yazıyorum. Önce New York’tan Pazar yazıları yazmıştım... Bana bu fırsatı sağlayan isim, Yasemin Çongar’dı. Kendisine her zaman minnettar olacağım. Bir süre sonra, Taraf’ın 2. sayfasında, ‘Öteki Amerika’ adlı bir köşem olmuştu. Kendimi çok havalı hissediyordum.

Amerika’dan Türkiye’ye dönünce, Taraf’tan koptum. Sonra tekrar döndüm gazeteye. Markar Esayan, Kurtuluş Tayiz ve Tuncer Köseoğlu gibi sevdiğim arkadaşlardan oluşan bir konsorsiyum, bana haftada üç gün yazmam için bu köşeyi verdi: Pop-up işte böyle doğdu... Bu üç arkadaşa her zaman minnettar olacağım.

Gazetede yazdığım süreçte hiçbir şekilde yazılarıma müdahale edilmedi, özgürce, canım ne istiyorsa onu yazdım.

Sonra o üzücü toplu ayrılık olayı yaşandı. Sevdiğim insanlar gitti, ben kaldım.

Taraf’ı her zaman çocukça bir duyguyla sevmiştim. Türkiye’nin siyasi dönüşümünde, medyanın kirlerinden arınmasında önemli bir payı oldu. Bu da beni duygusal olarak gazeteye bağlayan temel nedendi. Gazetenin hataları da oldu, olmadı değil ama ben kendi yazarlık tarihime baktığımda, orada da hatalar görebiliyorum...

Taraf’ta yazarken beni motive eden en güçlü sebep, gazetenin bu dönüştürücü ve yenilikçi ruhuydu. Ancak Taraf’taki yazarlık motivasyonumu artık kaybetmiş durumdayım. Burada yazmak hiç içimden gelmiyor... İleride pişmanlık duyacağım acele bir karar vermemek için gazeteden izin almıştım... Her türlü etkiden uzak, düşünmek istemiştim. Sonunda kararımı verdim. Taraf’tan ayrılıyorum.

Anlarsınız ki günlük ve etkili bir gazetede haftada üç gün yazmak bir gazeteci için önemli bir şey. Ama inanın ne yeni bir iş bulduğumdan ne de bir başka gazeteye transfer olduğumdan değil, sadece buradan gitmek istediğimden gidiyorum. Üstelik uzun süre işsiz kalma riskini göze alarak...

Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ