Politika
05 Eki 2022 07:12 Son Güncelleme: 05 Eki 2022 07:52

Erdoğan bugün ne açıklayacak? ‘Tarihi’ olarak duyurulmuştu, kulis bilgileri sızdı!

CHP'nin, başörtüsü ve kılık kıyafet konusunda yasal güvence sağlayan kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunmasının ardından, AK Parti cephesinden de bir hamle geliyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, "Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz" diye davet ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının içeriği belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'hak ve özgürlükler'le ilgili yeni bir anayasa paketinin çalışmalarının detaylarını anlatacak.

AK Parti'den bugün için tüm Türkiye'ye merak uyandıran çağrı gelmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık" ifadelerine yer verirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı grup konuşmasının yeni bir aşama olacağını duyurdu.

"HERKESİ EKRAN BAŞINA BEKLİYORUZ"

Çavuşoğlu açıklamasının devamında "Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır." ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN HAMLESİNE YANIT VERİLECEK

Çelik'in açıklaması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışına yanıt olarak yorumlanırken, Ankara kulislerinde AK Parti'nin CHP'nin hamlesine daha geniş bir düzenleme hamlesiyle yanıt vereceği konuşuluyor.

ERDOĞAN NE AÇIKLAYACAK?

Gözler bugün AK Parti Grup Toplantısı'na çevrildi. saat 11.45'te başlayacak olan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin verdiği yasa teklifinin yetersiz olacağını ve başörtüsünü Anayasal güvenceye alınması önerisinde bulunacağı iddia edildi.

"SİVİL BİR ANAYASA HAZIRLANMASINI ÖNEREBİLİR"

T24’te yer alan habere göre Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısında, hak ve özgürlüklerle ilgili olarak bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü söyleyeceği belirtildi.

Kaynaklar, pakette Alevi ve Kürtler’le ilgili düzenlemelerin de yer alacağını, başörtüsü konusunda ise ayrıca bir düzenlemeye gerek olmadığı için bu konuda sadece temel hak ve özgürlük alanlarını güçlendirici adımlara yer verileceğini ifade etti.