Gündem
27 Mayıs 2014 13:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Erdoğan BBC Türkçe'yi topa tuttu: Meslek şereflerini bir kenara bıraktılar!

Başbakan Erdoğan, Soma'da 'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı' haberi nedeniyle BBC Türkçe'yi hedef aldı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Soma faciasında BBC Türkçe muhabirinin ölen işçi ailelerinin AKP'ye yönelik tepkilerinin yer aldığı 'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı' başlıklı haberine eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, "Bazı Türk muhabirlerinin de meslek şereflerini bir kenara bıraktı" diyerek, haberde konuşan kadınların figüran olduğunu ifade etti. 

Başbakan Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu: "Kimi medya kuruluşlarının, kimi partilerin bu değirmene su taşıdığını biliyoruz. Bazı Türk muhabirlerinin de meslek şereflerini bir kenara bıraktı. İşte en son uluslararası medya kuruluşunun muhabiri olan Türk gazetecinin, iki kadını figüran olarak kullandığını, yalan haber yaparak bütün dünyaya servis ettiğini gördük. Aslında bu kadınlar başı açık. İkisinin de başları örtük. Üstü şişhane altı kaval. Sırıtıyor. Ya göründüğün gibi ol. Bununla bizim insanımızı farklı gösterecek. Böyle bir gayretin içine giriyor. Ama devran değişti. O aleyhe bir kampanya yapacağını zannederken, suçüstü yakalanıyor.

Gezi olayları esnasında, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında, mesleki onurlarını nasıl çiğnediklerini gördük." Başbakan Erdoğan daha önce, "Bir başkası, uluslararası bir televizyonun Türkiye'deki muhabiri gidiyor, iki tane figüran buluyor ve madenci yakınıymış gibi onlara rol yaptırıyor. Biz bu fırsatçılığa pabuç bırakmayız, biz bu ahlaksızlığa 'eyvallah' demeyiz" demiş, BBC Türkçe ise yazılı bir açıklama yaparak iddiaları mesnetsiz olarak nitelendirmişti.

"HABERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

BBC Türkçe tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti: "Soma’daki mezarlıkta, o sırada zaten medyaya konuşmakta olan kadınların görüntülerini içeren 59 saniyelik video klibini BBC Türkçe’nin canlı anlatım sayfasında ve daha sonra da multimedya sayfasında yayınladık. BBC Türkçe bu kadınlarla mülakat yapmamıştır. Aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, iki kadın medyaya konuşurken görüntülerini almıştır. Madenci eşi olduklarını da teyit etmiştir. Bu nedenle haberimizin tamamıyla arkasındayız.” -