Magazin
23 Nis 2022 10:34 Son Güncelleme: 23 Nis 2022 10:36

Erdoğan Bayraktar'dan çarpıcı Atatürk videosu! Erdoğan'ın "İslam güncellenmeli" sözüne gönderme

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında dile getirdiği “İslam’ın güncellenmesi gerekiyor” sözlerine de gönderme bulunulması dikkat çekti...

17-25 Aralık soruşturmaları sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak adı soruşturmaya giren Erdoğan Bayraktar’dan dikkat çeken bir Atatürk paylaşımı geldi.

Bir TikTok videosu paylaşan eski Bakan, 23 Nisan’da Atatürk mesajı verdi.

Videoda ise Atatürk’e yöneltilen iftiralara yer verilirken aslında Atatürk’ün tam tersi icraatlara imza attığı dile getirildi.

Kime ait olduğu bilinmeyen konuşmada, “Bize bir Mustafa Kemal Atatürk tanıttılar yahu adam İngilize karşı mücadele ediyor, İngiliz’i, Fransız’ı, Yunan’ı, İtalyan’ı denize döküyor, adam Hıristiyan oluyor. Adam Mason localarını kapatıyor, ama Mason oluyor. Bursa’da iki kız çocuğu Hıristiyan oldu diye Bursa’daki koleji kapatmış adamdır Mustafa Kemal Atatürk” ifadeleri yer aldı.

ERDOĞAN’A GÖNDERME

Öte yandan söz konusu videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında dile getirdiği “İslam’ın güncellenmesi gerekiyor” sözlerine de gönderme bulunulması dikkat çekti.

Videoda, “İktidara gelir gelmez ‘Kuran’ı güncelleyelim’ demedi. ‘14 yıl 15 yıl önce İslam’ın hükümlerini uygulayamayız’ demedi. ‘Bunu güncellememiz lazım’ demedi. Ne dedi biliyor musunuz: ‘Elmalılı Hamdi Yazır Bey lütfen Kuran’ı Kerim’i Türkçe’ye tercüme et ne demek istiyor Cenab-ı Hak’ dedi” konuşması yer aldı. 

Erdoğan Bayraktar’ın bu sözleri yayınlaması dikkat çekti.