Politika
30 Oca 2022 11:37 Son Güncelleme: 30 Oca 2022 11:43

Erdoğan-Bahçeli arasında Bozdağ çatlağı! Albayrak sevindi, MHP şaşkın!

Adalet Bakanlığı'nda yaşanan değişimin ardından AK Parti ve MHP kulisleri karıştı. Erdoğan-Bahçeli arasında Bozdağ çatlağı yaşanırken, Berat Albayrak cephesinin sevindiği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak ortağı MHP Lideri Bahçeli'ye Bekir Bozdağ şoku yaşattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ilk Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün görevden affını istemesi sonrasında, Bekir Bozdağ üçüncü kez Adalet Bakanı görevine getirildi.

FETÖ ve Fetullah Gülen hakkında daha önce yaptığı övgü dolu ifadeleri ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yle 'andımız' tartışmasıyla gündeme düşmeyen Bekir Bozdağ iddialara göre MHP kulislerinde şaşkınlıkla karşılandı.

BERAT ALBAYRAK CEPHESİ GÜL'ÜN GİTMESİNE SEVİNDİ
Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre AK Parti iktidarı kulislerinde Gül’ün görevden alınması, AKP’de Erdoğan sonrasının liderliğine hazırlanmasıyla bilinen Süleyman Soylu cephesinin bir zaferi olarak değerlendirildi.

Berat Albayrak’a yakın olan Sabah Gazetesi’nin yargıda FETÖ’cülerin halen etkin olduğuna dair çıkışının ardından, eski Adalet Bakanı Gül beklenmedik bir çıkışla, "Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar" demişti.

Adalet Bakanlığı, tarikat ve cemaatlerin güç mücadelesinin en yoğun şekilde yaşandığı alanlardan biri olmasıyla bilinirken, AKP kaynakları Gül’ün bakanlık içerisindeki en büyük rakibi olan İstanbul Grubu’nun da kazanan taraflardan olduğunu belirtti.

BAHÇELİ CEPHESİ BU İŞE ÇOK ŞAŞKIN
Görevinden ayrılan Gül’ün yerine Bekir Bozdağ’ın atanması ise “Cumhur İttifakı’na çatlak oluşur mu” sorusunu akıllara getirdi.

Çözüm Süreci’nde Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ 2018’de yerel seçimlere giden süreçte AKP ile MHP arasındaki ittifakın kısa süreliğine bozulmasının odak noktasında yer alan isimlerden biriydi.

Danıştay’ın Andımız kararını eleştiren Bozdağ’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sert tepki göstermişti. Erdoğan ise Bahçeli’nin sözleri sonrası Bozdağ’a sahip çıkmıştı.

MHP kulislerinde Bozdağ’ın bakanlığa atanmasının şaşkınla karşılandığı ve bu durumun bir rahatsızlık oluşturacağı ifade edilirken, ancak Cumhur İttifakı’nı akamete uğratmayacağının da altı çizildi.