Medya
03 Eyl 2019 10:39 Son Güncelleme: 03 Eyl 2019 10:47

Erdoğan, Babacan'ı yanında tutarken neden Davutoğlu'nu hedef alıyor?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni parti kurma hazırlığı içinde olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a yönelik farklı tavır sergilediğini yazdı.

Zeyrek, "Erdoğan, Babacan ve ekibini doğrudan hedef almazken 'manifesto' üzerinden Davutoğlu'nu eleştiriyor. Erdoğan Babacan'ı partiden ihraç etmek bir yana, kendisiyle bizzat görüşerek yanında tutmaya çalışırken, Davutoğlu ile birlikte hareket eden isimler için ihraç kartını ortaya koydu" dedi.

AKP'nin fabrika ayarlarından uzaklaştığını iddia eden Davutoğlu'nun, söz konusu dönemde başbakanlık yapması göz önünde bulundurularak 'hepimiz buradaydık' eleştirisi aldığını yazan Zeyrek, "Bu nedenle Davutoğlu'nun AK Parti tabanından pay kapacak yeni bir parti kurmasının zor olacağı yorumu yapılıyor. Bu yorumu yapanlar, Davutoğlu'nun yeni bir parti kurmak yerine Babacan'ın kurması beklenen partiyle ya da Milli Görüş'ün mirasçısı Saadet Partisi'yle saadet yoluna devam edeceğini de söylüyor" ifadelerini kullandı.

AKP'de Davutoğlu için başvurulan ihraç yönteminin Babacan ve diğerleri için de uygulanmasını parti tabanına izah etmekte zorlanacakları endişesi duyulduğunu aktaran Zeyrek, "Şayet Babacan ve ekibi ihraç edilirse, parti tabanında tepki istifaları olaca yapılan yorumlar arasında" diye yazdı.

AKP MYK toplantısında Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı hakkında verilen partiden kesin ihraç kararını da değerlendiren Zeyrek, "Haklarında ihraç soruşturması açılanlar listesine yakında yeni isimler de eklenebilir" dedi.

"AK Parti'de yaşanan tartışmalara ve yapılan yorumlara bakılırsa, Babacan'ın kasım ayında kuracağı partinin, fazla hafife alınmayacak bir parti olacağını söyleyebiliriz" diyen Zeyrek'in yazısının tamamı için tıklayın