Medya
02 Tem 2019 10:05 Son Güncelleme: 02 Tem 2019 10:23

Erdoğan, Babacan'a açıkça sordu! 'Parti mi kuruyorsun?'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan'ın görüşmesini ele aldı. Selvi, Erdoğan'ın Babacan'a açıkça "Parti mi kuruyorsun?" diye sorduğunu söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Erdoğan'a tuzak kurulmak isteniyor" yazısıyla yayımlanan yazısında 23 Haziran İBB Başkanlığı seçiminden sonra gündemde önemli yer tutan yeni parti iddialarına değindi.

ERDOĞAN-BABACAN GÖRÜŞMESİ

AK Parti'den ayrılarak 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yeni parti kuracağı iddia edilen Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 23 Haziran öncesi görüştü. İddiaya göre; Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AK Parti politikalarına ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştirilerini içeren rapor niteliğinde bir rapor sundu. Babacan'ın görüşmede ekonomi politikalarına ilişkin görüşlerini de aktardığı iddia edildi.

"EVET PARTİ KURUYORUM"

Görüşmeye ilişkin kulis aktaran Selvi, köşesinde şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan-Babacan görüşmesinin mutlu sonla noktalandığını söyleyemem. Hatta tatsız tuzsuz bir görüşme demek daha doğru olur. Çünkü Babacan birtakım eleştiriler getirince Erdoğan'ın "O zaman partide kal, bunları birlikte yapalım" dediği söyleniyor. Babacan'ın ise "Ben artık helalleşme sürecine girdim. Size bilgi vermeye geldim. Ben AK Parti'den koptum, yakında istifa edeceğim" dediği ifade ediliyor. Erdoğan'ın "Parti mi kuruyorsun?" sorusuna Babacan'ın "Evet, parti kuruyorum" karşılığını verdiği söyleniyor."

Yazının tamamı için tıklayın...