Gündem
01 Ara 2016 10:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:13

Erdal Tosun bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Eski eşi cenaze aracının ardından "Beni Erdal'dan ayırmayın" diyerek gözyaşları döktü

Dün sabah erken saatlerde diyalize girmek üzere evinden çıkan Erdal Tosun, Sarıyer'de meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi. Acı haber sonrası sanatçıyla 20 yıl evli kalan eski eşi İlknur Tosun cenaze aracının ardından 'Beni Erdal'dan ayırmayın. Beni de bindirin' diyerek gözyaşları döktü. Annesi ise baygınlık geçirdi. Henüz 12 yaşındayken babasını trafik kazasında kaybeden, kardeşi Gürdal'ı da gencecik yaşta toprağa veren usta oyuncu Erdal Tosun, bugün son yolculuğuna Levent Camisi'nden uğurlanacak.

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Necdet Tosun'un oğlu, 'Bir Demet Tiyatro'nun 'Eyvah Necdet'i Erdal Tosun, ölümüyle milyonları yasa boğdu. Erdal Tosun Sarıyer'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. 2014 yılından bu yana böbrek nakli bekleme listesinde olduğu ve haftanın üç günü diyalize girdiği öğrenilen Erdal Tosun, dün sabah 06.00'da kendi kullandığı otomobille diyalize gitmek üzere Sarıyer'deki evinden çıktı.

Büyükdere Caddesi üzerindeki İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'na yaklaştığı sırada kaza meydana geldi. Beşiktaş Belediyesi Harita ve Planlama Müdürü Ender Topçuoğlu'nu evinden almaya giden şoför Nikah Saki yönetimindeki araç,  karşı yönde refüje çarparak havalandı ve oyuncu Erdal Tosun'un otomobilinin üzerine düşüp yola savruldu. 53 yaşındaki usta oyuncu Erdal Tosun tavan kısmı çöken araçta yaşamını yitirdi. Erdal Tosun hurdaya dönen araçtan itfaiyenin 1 saatlik çabaları sonucunda çıkarılabildi. Diğer aracın yaralı sürücüsü Nihat Saki ise tedavinin ardından gözaltına alındı.



Cenazesi bugün toprağa verilecek

Erdal Tosun'un cenazesi bugün toprağa verilecek. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Büyükdere Caddesindeki kazanın ardından olay yerinde hayatını kaybeden Tosun için ilk tören, bugün saat 12.00'de Beşiktaş Kültür Merkezinde (BKM) yapılacak. Ünlü sanatçının cenazesi, Levent Camisinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kardeşi Gürdal Tosun'un yanına defnedilecek.

Beni de o araca bindirin

Erdal Tosun'un eski eşi İlknur Tosun, kızı Zeynep Kiraz Tosun ve annesi Sevim Tosun kazayı duyar duymaz hastaneye koştu. Sevim Tosun ölüm haberini alınca baygınlık geçirdi. Cenaze aracı hastaneden uzaklaşırken İlknur Tosun "Beni Erdal'dan ayırmayın. Beni de o araca bindirin" diyerek ağladı.

Çok erken kavuştunuz

Yılmaz Erdoğan: Kardeşimiz, yol arkadaşımız Erdal Abi'mizi talihsiz bir kazada kaybetmenin şaşkınlığı ve derin üzüntüsü içindeyiz. BKM ailesi olarak sanatçımızı yürekten bir sızıyla uğurluyor, yollarımız kesiştiği için kendimizi şanslı sayıyoruz.

Demet Akbağ: Ahhh Erdal'ım. Erdal'ımızı kaybettik. Çok erken kavuştunuz iki kardeş be Erdal'ım. Mekanın cennet olsun. Dün çocuklarımız, sabaha karşı Erdal Tosun'un acı haberi. Kötü başladı yine kış...

Cem Yılmaz: Sevgili Erdal Abimin mekanı cennet olsun. Çok üzgünüm, tüm sevenlerinin başı sağolsun.

Acı kader

Erdal Tosun’un babası da trafik kazasında ölmüştü. Siyah beyaz filmlerin unutulmaz isimlerinden Necdet Tosun, henüz 48 yaşındayken iş için gittiği Almanya’da trafik kazası geçirmiş, getirildiği İstanbul’da gördüğü 10 günlük tedavinin ardından vefat etmişti. Erdal Tosun’un 1967 doğumlu olan kardeşi Gürdal Tosun da 2000 yılında bağırsaklara giden damarların tıkanıklığı sebebiyle 33 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Gürdal Tosun da abisi ve babası gibi oyuncuydu. İki kardeş, “Bir Demet Tiyatro”da da aynı sahneyi paylaşmıştı.

Bakan Avcı'dan Erdal Tosun için taziye mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sanatçı Erdal Tosun’un vefatına ilişkin “Canlandırdığı renkli karakterlerle milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır. Merhum Erdal Tosun’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Avcı, Sanatçı Erdal Tosun’un vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Avcı, mesajında şunları kaydetti: “Erdal Tosun, sanatçı bir ailenin evladı olarak genç yaşında gönül verdiği Türk sinema ve tiyatrosunda birçok başarılı çalışmalara imza atmış; canlandırdığı renkli karakterlerle milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır. Merhum Erdal Tosun’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.”

Cenaze aracına binen ünlü oyuncu Olgun Şimşek'in gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Olgun Şimşek, pek çok projede Erdal Tosun'la birlikte rol almıştı. Olgun Şimşek Bir Demet Tiyatro'da 'Kapıcı Bahattin' tiplemesiyle hafızalara kazınmıştı. 

Yılmaz Erdoğan: Konuşacak durumum yok

Talihsiz şekilde hayatını kaybetmesiyle tüm Türkiye’yi üzen Erdal Tosun’un evi ziyaretçi akınına uğradı. Taziye ziyaretine, ünlü sanatçının bir dönem "Bir Demet Tiyatro" adlı dizide birlikte rol aldığı arkadaşları Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ başta olmak üzere birçok sanatçı geldi.

Çok sayıda ünlü isim sanatçının ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Başsağlığına gelenler için ünlü sanatçının evinin bahçesine taziye çadırı kuruldu. Taziye ziyaretine ünlü sanatçının evine bir dönem "Bir Demet Tiyatro" adlı dizide birlikte rol aldığı arkadaşları Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ başta olmak üzere birçok sanatçı geldi. Ünlü sanatçı Tosun’un ailesi taziyeleri kabul etti. Tosun ailesine taziye ziyaretinde bulunan ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan, "Hiç konuşacak durumum yok gerçekten. Yarın tören yapacağız. Orada belki bir şeyler söylerim" dedi.