Kültür Sanat
24 Oca 2020 16:35 Son Güncelleme: 24 Oca 2020 17:05

Erdal Beşikçioğlu’ndan Dijital Sanatlar’a 'Çiçero' davası!

'Müslüm' filminin ardından Muhterem Nur ile, 'Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu' filmiyle de unutulmaz sporcunun kızları ile mahkemelik olan yapımcı Mustafa Uslu, bu kez oyuncu Erdal Beşikçioğlu ile karşı karşıya geldi.

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre; Dijital Sanatlar Yapımevi şirketinin sahibi Mustafa Uslu bu kez Çiçero filminin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu ile karşı karşıya geldi. Beşikçioğlu filmdeki oyunculuk ücretini ödenmediğini ileri sürerek Dijital Sanatlar Yapım Evi hakkında 277 bin TL’lik icra takibi başlattı. İstanbul İcra Müdürlüğü’ne başvuran ünlü oyuncunun avukatı, yapımcı Mustafa Uslu’nun şirketi hakkında haciz işlemleri başlattı.

HER FİLMİN ARDINDAN BİR DAVA AÇILDI

Mustafa Uslu’nun daha önce çektiği Müslüm filminde Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur, “Filmden para almadığını belirterek dava açacağını söylemişti.

“MUSTAFA USLU BABAMI DOLANDIRDI”

Naim Süleymanoğlu’nun kızları Sezin ve Esin, Cep Herkülü: Naim filminde kullanılan madalyaların geri verilmediği iddiasıyla dava açmıştı. Ayla filminde hikâyesi anlatılan Süleyman Dilbirliği’nin kızı Sebahat Dilbirliği de “Mustafa Uslu babamı dolandırdı” iddiasında bulunmuştu.

Yapımcı Mustafa Uslu hakkında ayrıca, ikinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına çalışan casus Elyesa Bazna’nın üç kızı, Çiçero filminin kendilerinden izin alınmadan çekildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş, 100 bin TL tazminat istemişti.