Gündem
05 Şub 2013 20:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

ERCÜMENT İŞLEYEN AÇIKLADI; MİLLİYET'İN İNTERNETTEKİ YENİ STRATEJİSİ NE?

Milliyet.com.tr İnternet Yayın Yönetmeni Ercüment İşleyen MedyaCat dergisine stratejilerini anlattı.

ComScore Aralık ayı sonuçlarına göre Milliyet.com.tr’nin günlük ortalama tekil ziyaretçi sayısı 1 milyon 936 bin 492.

Türkiye’de kullanıcıların yaklaşık yüzde 70’ine eriştiklerini söyleyen Milliyet.com.tr İnternet Yayın Yönetmeni Ercüment İşleyen, aynı başarıyı web üzerinden yayın yapan Milliyet TV ve çok yakında yayına başlayacak olan Skorer TV ile de yakalamayı hedeflediklerini dile getiriyor. Teknoloji alanında da bir web sitesi hazırlığında olan Milliyet’in 2013 için ajandası çok kabarık.

MediaCat dergisinden Selin Babacan Ercüment İşleyen’le konuştu. İşte o röportajdan çarpıcı bölümler:

KARŞIMIZDA AKTİF OKUR VAR

- Pek çok haber sitesi arasında farklı olarak ne yapıyorsunuz da kullanıcı Milliyet.com.tr’yi tercih ediyor?

- Markalı haber çok önemli bir şey; çünkü insanlar her yerde yalan yanlış, manipüle edilmiş haberlerle karşılaşmaktan bıktı. Bizim markamız, Milliyet. Milliyet’in 60 küsur yıllık güvenilirliğiyle haberleri sunuyoruz. Bu çok değerli.
Ama diyeceksiniz ki ‘Türkiye’de çok değerli başka haber markaları da var, onların internetteki ziyaret sayılarını nasıl geride bırakabiliyorsunuz?’. Bu bir editoryal duruş. Ya sokağın konuştuğunu yazacaksınız ya da sizin yazdığınızı sokak konuşacak. Bugün iletişimde gelinen noktada okur o kadar interaktif ve egemen ki siz ona istediğinizi dayatamazsınız, ‘bu önemlidir okuyun’ diyemezsiniz.
Deseniz de okutamazsınız. Bugün, aktif bir okurla karşı karşıyayız. Onların duygularını, önceliklerini, meraklarını doğru okumak, her gün trendleri doğru takip etmek zorundayız. Gündemde neyin olduğunu ve neyin ne kadar çabuk değiştiğini çok hızlı bir şekilde görmemiz gerekiyor. Yani sokakla, Türkiye’yle birlikte nefes alıp vermek gerekiyor.

NEREDEYSE HER BİLGİSAYARA GİRİYORUZ


- Rakiplerinizden farklılaşmak için neler yapacaksınız?
- Neredeyse her bilgisayara giriyoruz. İnternet üzerinden yayın yapıyoruz, bilgisayarı olmayan bir insana erişemeyiz. Dolayısıyla yeni markalar yaratma gibi bir strateji gözetiyoruz. Geçen yılın ikinci yarısında bu stratejiyi belirledik ve hızlı bir şekilde uygulamaya başladık. Bunun birinci örneği Skorer.com adlı spor sitesiydi. Ayrı bir kadro, yapı oluşturduk ve Skorer.com’u 2012’nin sonunda ComScore’un spor siteleri kategorisinde birinci sıraya yerleştirdik. Böylece o mecrada farklı bir yayınımız oldu. O süreç devam edecek, başka yeni siteler gelecek. Ama asıl ağırlığımızı ve vizyonumuzu televizyona verdik. Milliyet TV’yi, Skorer TV izleyecek. Çok yakında Skorer TV de bir spor kanalı olarak yayına girecek.

- Konular gündem ağırlıklı mı?
- Haber tarif edebileceğiniz her şey bizim gündemimiz ve içeriğimiz. Aynı şekilde sporda da öyle. Onun altyapısı da hazırlandı. Milliyet gazetesinin çok değerli muhabirleri var. Bu muhabirler, antrenmanlardan takımların gittikleri deplasmanlarda yaşananlara kadar her şeyi bize canlı aktarabilecekler. Ve biz bunları taraftarlara canlı olarak yayınlayacağız. Antrenmanları da yayınlayacağız, gittikleri kentte nasıl karşılandıklarını, sabah nasıl uyandıklarını da.

‘DEMİRÖRENLER’İN VİZYONU ÇOK GENİŞ’
- Demirörenler’in yeniliklere karşı tutumu nasıl?
- En yeni medya patronu Demirörenler. O yüzden kimse Demirörenler’in medyada nasıl bir bakışa, vizyona sahip olduğunu bilmiyor. Ama ben eski bir gazeteci olarak görüyorum ki gerçekten vizyonları çok geniş. Yeni oldukları için kafalarında hiçbir kalıp yok. Onlarla konuşurken bir kalıbı değiştirmeniz gerekmiyor. Bir kalıp olmadığı için yeniye çok kolay uyum sağlıyorlar ve o yüzden çok dinamikler. Bu bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Eski bir patronla çalışırken bu zorluğu yaşarsınız, çünkü onun da kafasına yerleşen, bildiği bir şey vardır ve onu değiştirmeniz gerekir. Milliyet.com.tr’nin son zamanlarda daha hızlı yükselmesinin sebeplerinden biri de patronlardır. Onların bakışı, desteği ve vizyonudur.