Medya
29 Tem 2013 14:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

ERCAN KESAL İTİRAF ETTİ; ROL YAPMAYI BİLMİYORUM!

TRT Türk'te yayınlanan haftalık sinema programının bu haftaki konuğu ünlü oyuncu ve senarist Ercan Kesal oldu.

Suat Köçer’in hazırlayıp sunduğu programda konuşan oyuncu Ercan Kesal, rol yapmayı bilmeyen biri olduğunu söyledi. Türk sinemasının yerel kodlara daha fazla yoğunlaşması gerektiğine dikkat çeken Kesal, ’Beslendiğimiz yer burası, bu toprağa ait şeyler anlatmak durumundayız’ dedi.

İşte Ercan Kesal’ın konuşmasından bazı bölümler; 

OYUNCULUĞUMA EŞİM ÖN AYAK OLDU 

Ben oyunculuk eğitimi almadım. Oyunculuk daha önce yaptığım bir iş de değildi. Eşim Nazan Kesal profesyonel oyuncu. Onun vesilesi ile başladım diyebilirim. Uzak filmindeki çalışması esnasında, bir rol için beni önermişti. Set ve kamera ile ilk tanışıklığım öyle başladı. Ama tabi ki oyunculuğumu gösterebildiğim asıl uzun metrajlı filmim Üç Maymun oldu. Sonrasında yönetmen arkadaşların talebiyle oyunculuğu sürdürdüm.

ROL YAPMAYI BİLMİYORUM

Oynamayı, rol yapmayı bilmeyen biri olmamın getirdiği bir avantajım var. Kendimce oyunculuğa dair bir takım tespitlerim oldu bu süreçte. Çünkü insan ister istemez o performansı devam ettirmeyi istiyor. Takdir duygusunu sürekli, her filmde almak istiyor. Yani yaptığınız bir işten utanmak istemiyorsunuz. Bu konuda fark ettiğim ve eşimle de paylaştığım bir takım noktalar var; Rol yapmayı bilmiyorum. Hayatımın bu yaşıma kadar biriktirdiği üzerinden, oynadığım karakteri taklit etmek yerine, o olmaya çalışıyorum.

BU TOPRAĞA AİT ŞEYLER SÖYLEMELİYİZ

Ben daha çok Türk öykücüleri, romancıları ile daha çok hemhal olmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu toprağın çocuklarıyız ve bu toprağa ait bir şeyler söylemek durumundayız. Beslendiğimiz yer burası, kaynaklarımız burada. Başka bir yerde olamayız. Bizi en iyi biz anlarız. Özellikle taşrayı, Anadolu’yu hikâye eden romancılarımızın metinlerinin sinemacı bakışıyla, daha analitik bakmamız gerektiğini düşünüyorum. 

Programda yeni çıkan kitabı Peri Gazozu’na da değinen Kesal, okurun kitaba yönelik ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yazı aracılığıyla farklı bir kitle ile iletişim kurduğunu belirten Ercan Kesal, gazete yazılarına, senaryo çalışmaları nedeniyle ara verdiğini söyledi.