Gündem
10 Mar 2012 16:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

ERCAN İPEKÇİ ASTRONOMİK ÜCRET ALIYOR, "AÇLIK GREVİ" YAPIYOR; TRAJİKOMİK GÖSTERİ!

Anadolu Ajansı kamuoyunda "sendika" konusunda kurum aleyhinde bazı iddialar yeraldığını belirterek açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı’ndan Açıklama

Bazı basın kuruluşlarımızın 10 Mart 2012 tarihli yayınlarında yer alan Anadolu Ajansı aleyhindeki iddialar sebebiyle aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)Genel Başkanı Ercan İpekçi’nin düzenlediği yasadışı eylemde sarfetttiği sözler ve burada yaptığı açıklamalar kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. Yayınlanan metinde yer alan Anadolu Ajansı’na ilişkin ifadeler gerçekleri yansıtmamaktadır.
Çalışanlarımızla ilgili asli görevlerini yürütemeyen TGS, ideolojik tutumları sonucunda istifalara yol açmış, üyelerinin çoğunluğunu kaybetme noktasına gelmiştir. Sendika içi mücadelede uğradığı başarısızlığın rövanşını almak ve konuyu saptırmak için Ajans yönetimine haksız iftiralarda bulunmaktadır. Aldığı astronomik kıdem tazminatı miktarına rağmen “açlık grevi” eylemi düzenlemesi trajikomik bir gösteridir.
1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Anadolu Ajansı, belirlediği “100. Yıl Vizyonu” ile dünyanın en büyük ilk 5 haber ajansı arasında yer almayı hedeflemektedir. Bu vizyon çerçevesinde habercilik çıtasını yükselten ajansımızda huzurla ve yüksek motivasyonla çalışılan bir ortam oluşmuştur. Sendika üyesi çalışanlara istifa baskısı, tehdit, mobbing gibi iddialar gerçek dışıdır.

Ülkemizde sendikalı çalışanların toplu sözleşme yapabildiği tek basın kuruluşu Anadolu Ajansı’dır. Ajansımız sendikal faaliyetlerin yürütülmesi için her türlü kolaylığı sağlamıştır, sağlamaya da devam edecektir. Çalışanlarımız diledikleri sendikaya üye olabilir, hukuki haklarını sonuna kadar kullanabilirler.
Basında yer alan TGS Başkanı’na ait asılsız iddialar sendika içi çekişmelerin bir yansımasıdır. Ancak üzücü olan bir husus da kendi kurumlarında sendikal faaliyetlere izin vermeyen, toplu sözleşme yapmayan medya kuruluşlarının bu asılsız iddialara sayfalarında, bültenlerinde yer vermesidir. Bu yayınlarda Anadolu Ajansı yönetiminin görüşü sorulmamış; objektif olmayan, tek taraflı yayınlar yapılmıştır.
Bazı siyasi parti mensupları ve milletvekillerimizin de bu sendika içi çekişmeye farkında olmadan taraf olmaları ve Ercan İpekçi’ye destek olmaları üzüntü vericidir.

Güzide kurumumuzun marka değeri ve itibarına yönelik yapılan bu asılsız iddia ve iftiraları kabul etmiyor, ilgili kişi ve kuruluşlar hakkında hukuki süreç başlatacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.


ANADOLU AJANSI T.A.Ş.