Gündem
02 Mar 2011 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

ERBAKAN'IN VEFATI ÜÇ GÜNDE KAÇ KEZ HABER OLDU?

Türk siyaset tarihinde, son 50 yılın önemli isimlerinden olan Necmettin Erbakan, ülke gündemine bu kez vefat haberiyle damgasını vurdu...

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) medya raporuna göre, Erbakan’ın vefatı üç günlük süreçte gazetelerde, TV kanallarında ve haber sitelerinde toplam 8 bin 527 kez haber yapıldı…

Geçtiğimiz Pazar günü hayata gözlerini yuman Erbakan’ın vefat haberi tüm ülkede derin üzüntüyle karşılanırken; haber medyada yoğun yansıma buldu. Medya Takip Merkezi’nin raporuna göre, üç günlük süreçte medyada konuyla ilgili toplam 8 bin 527 haber yayınlanarak, adeta haber rekoru kırıldı.

İlk olarak haber sitelerine ve TV kanallarına düşen vefat haberi, büyük etki uyandırdı. Haber siteleri 3 günlük süreçte toplam 4 bin 752 haber ile gelişmeleri duyururken, TV kanallarında ise konu 2 bin 933 haber ile yer buldu. TV kanallarının vefat haberlerine ayırdığı süre 206 saate ulaşırken, haber siteleri arasında konuya en çok yer veren siteler ise, sırasıyla medya73.com, showhaber.com ve haber5.com oldular.

12 TV KANALI, HABERİ CANLI YAYIN İLE DUYURDU…

Türk siyasetinin çınarlarından olan Erbakan’ın vefat haberi, 12 TV kanalında canlı yayınlar ile duyurulurken, tüm ana haber bültenlerinin de ilk haber başlığı oldu. “Son dakika”, “sıcak gelişme” başlıkları altında gelişmeleri an be an izleyicileri ile paylaşan TV kanallarının yanı sıra, TRT Haber de “Erbakan Anısına” özel program hazırladı. MTM’ nin raporuna göre, Erbakan’ın vefat haberine en çok yer veren ilk 10 kanal ise sırasıyla şunlar oldu: Ülke TV, TRT Haber, STV Haber, Habertürk, Kanal 24, CNNTürk, NTV, TGRT Haber, TV 8 ve Beyaz TV.

HANGİ GAZETE VEFAT HABERİNİ NASIL DUYURDU?

Erbakan’ın vefat haberleri, 2 günlük süreçte gazetelerde toplam 842 haber/yazı ile yansıma buldu. Pazartesi günü, Sabah, Yeni Akit, Milli Gazete, Star ve Yeni Şafak gazeteleri birinci sayfalarını tamamen bu habere ayırırken, Akşam, Habertürk, Milliyet, Taraf, Ortadoğu, Sözcü ve Vatan gazeteleri ise haberi sürmanşetten verdiler. Bugün, Hürriyet, Güneş, Radikal, Posta, Zaman ve Türkiye gazeteleri haberi manşetten yayınlarken, Birgün, Cumhuriyet ve Evrensel gazeteleri ise, birinci sayfalarından küçük birer haber ile duyurdu.

İKİ GÜNDE 300 KÖŞE YAZISI

Erbakan’ın vefatına köşe yazarları da büyük ilgi gösterdi. Sadece 2 günlük süreçte, 250 köşe yazarı toplam 300 yazıyı kaleme aldı.