Gündem
09 Nis 2024 20:44 Son Güncelleme: 09 Nis 2024 20:48

Erbakan'dan Erdoğan'a dikkat çeken çağrı! "O görevlerini iade et"

Yeniden Refah lideri Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı çağrıda Demokrasi Yardım Diyaloğu'nun eş başkanlığı ve 'Ilımlı İslam' kavramının sözcülüğü görevlerini bırakmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde son anda Tayyip Erdoğan'a destek kararı alan, yerel seçimlerde ise Cumhur İttifakı ile anlaşamayıp kendi adaylarını çıkartan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e ihraç edilen ürünler için aldığı kısıtlama kararının ardından iktidarı hedef alan yazılı bir açıklama yaptı.

Kararın 35 bin kişinin ölümünden alınması nedeniyle geç kalındığını belirten Erbakan, ihracatına kısıtlama getirilen ürünler arasında 'jet yakıtı'nın yer almasına dikkat çekti. Erbakan, "Özellikle de Gazze katliamlarında kullanılmış olması kuvvetle muhtemel olan  ‘Uçak Benzini ve Jet Yakıtı’nın Türkiye’den gönderilmiş olması tam bir felakettir" dedi.

Erbakan, "Diğer tüm ticari alanlarda da İsrail’e yönelik kısıtlama getirmesi, İsrail’i füze saldırılarına karşı korumak için kurulmuş olan Malatya Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması ve İncirlik Üssü üzerinden İsrail’e yönelik muhtemel silah ve mühimmat sevkiyatının da durdurulması konusunda önleyici tedbirleri acilen alması gereklidir" ifadesini kullandı.

Erbakan, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenerek şöyle dedi: "Bütün bunlarla birlikte, 2004 yılının Haziran ayında  ABD’nin  Georgia  eyaletinde yapılan G-8 zirvesinde ABD'nin, 'Genişletilmiş Büyük Ortadoğu' projesi kapsamında ortaya koyduğu: "Demokrasi Yardım Diyaloğu"nun eş başkanlığı ve “Ilımlı İslam” kavramının sözcülüğü görevlerini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın bu görevlerini bir an evvel iade etmesi de milletimizin arzusudur."