Ekonomi
22 Eki 2021 18:44 Son Güncelleme: 22 Eki 2021 21:43

EPGİS Başkanı'ndan korkutan benzin açıklaması: "11 liraya çıkabilir"

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son zamların sebeplerini çatı kuruluş olan EPGİS açıkladı. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, ''Düzenleme olmazsa benzin fiyatları için 11 liraya çıkabilir'' dedi.

Akaryakıt bayilerinin çatı örgütü EPGİS'in Başkanı Fesih Aktaş, son dönemde peş peşe gelen zamlar hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca Aktaş, akaryakıt fiyatları hakkında korkutucu ifadeler kullandı.

 EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, Eşel Mobil Sistemi’ne (EMS) dikkat çekerek, devletin EMS’yi geliştirmemesi halinde akaryakıt fiyatlarında, benzinde 2 lira 53 kuruş, motorinde 2 lira 5 kuruş ve LPG de litrede 1 lira KDV eklenmek zorunda kalınacağına dikkati çeken Aktaş, “Bu da benzinde fiyatın litrede 11 liraya çıkması demektir. Sendika olarak görüşümüz, devletin yükü taşımaya devam edeceği yönündedir” diye konuştu.

 "ZAM OLARAK YANSIYABİLİR"

Aktaş, “OPEC+ ülkelerinin ham petrol fiyatlarını 65-75 dolar bandında tutma isteği ya da başka bir tabir ile bu rakamların altında oluşacak işlemlerin pandemi süresinde yaşadıkları gelir kayıplarını kapatmayacak olması düşüncesi nedeniyle ham petrol fiyatlarının yıl sonunu varil başına 90 dolar civarında kapatmasını bekliyoruz. Doğal olarak bu olası tekrar yükselme, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek olup bizlere de bu, zam olarak yansıyabilir” ifadelerini kullandı.