Gündem
28 Nis 2010 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

ENVER ÖREN'İN İHLAS FİNANS'INA ARAŞTIRMA YOK!

2001'de battığında 1 milyar dolar alacağı olan 200 bin mağdur bırakan İhlas Finans'la ilgili araştırma önergesi AKP'lilerin oylarıyla reddedildi

CHP’nin, “2001’de battığında 1 milyar dolarlık alacağı olan 200 bin ihlaszede bırakan” İhlas Finans’ın oluşturduğu mağdurlar hakkındaki araştırma önergesinin dün görüşülmesi önerisi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

CHP, Danışma Kurulu’nun toplanamaması nedeniyle, söz konusu araştırma önergesinin dün görüşülmesi önerisini, Genel Kurul gündemine getirdi.  Önerinin  lehinde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 2001 yılında batan İhlas Finans’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, TMSF kapsamından çıkartıldığını belirtti.

Zor durumda olan İhlas Finans’ın, yeni yatırımlarla büyürken, mağdurlarının çok zor durumlara düştüğünü kaydeden Kart, Başbakan Erdoğan ve AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin, “İhlas Finans’ın mudilerine ödeme yapması gerektiği” yönünde açıklamalar yaptıklarını belirtti.

Kart, “Birçok mudi paralarını alamamıştır. Bu kadro, kutsal değerleri istismar eden, kamu kaynaklarını yandaş ilişkiler içerisinde çar çur eden kadrodur. Bu kadro, anayasa değişikliğiyle, yolsuzlukların hesabının sorulmaması için yargı değişikliğine gitmektedir” diye konuştu.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da bu konuyu daha önce gündeme getirdiğini belirterek “İhlas Finans 2001’de battığında 1 milyar dolarlık alacağı olan 200 bin ihlaszede bıraktı. Ancak bu kişilerin alacakları ödenmedi” diye konuştu.

AKP Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, önerinin aleyhinde yaptığı konuşmada, “222 bin hesap sahibinden 155 binine ödeme yapıldı. Ödeme yapılan miktar da 299 milyon dolar, 85 milyon Avro” dedi.

Cumhuriyet