Gündem
22 Mar 2013 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

ENVER ÖREN'İN ADINA OKUL YAPILIYOR

Hintliler, sağlığı boyunca Hindistan'daki Müslümanları hiç ihmal etmeyen Enver Ören'i unutmadı.

Türkiye Gazetesi ve İhlas Holding'in kurucusu rahmetli Enver Ören'in adına Hindistan'da ilkokul ve medrese yapılıyor.

Başkent Yeni Delhi'de bulunan büyük veli Nizameddin Evliya Hazretlerinin kabri ile tarihî camisi ve külliyesinin bulunduğu mahallede, Enver Ağabey'in adının verileceği bir ilkokul ve medrese inşa edilecek.

Enver Ören'in isminin ebediyyen yaşatılacağı bu külliyenin hadimi olan Seyyid Nizami ailesinin sözcüsü Dr. Selim Nizami, “Enver Bey, sağlığı boyunca Hindistan'daki Müslümanları hiç unutmadı. Her yıl çok sayıda kurbanlık parası yolladı. Her ay külliyedeki kazanlarda kaynatılıp fakirlere dağıtılacak olan yemeklerin malzemelerini temin etti. Bu uzak diyarlarda Türkiye ile bizim gönül bağlarımızı ve kardeşliğimizi canlı tutan Enver Ören'in ismini taşıyacak olan bir ilkokul ve medrese inşa edip çocuklarımızın buralarda meccanen okumalarını sağlayacağız. Rahmetli Enver Ağabey'i hiç unutmayacak ve unutturmayacağız. O'na her vakit dua ediyoruz” diye konuştu.

Nizamettin Evliya Hazretlerinin torunlarından olan Aziz Nizami, Dr. Selim Nizami, Hüsrev Nizami ve Seyyid Süheyl Nizami, yapılacak okulun gelecek yıl öğretime açılmasına oy birliği ile karar verildiğini belirtti. Okulda sadece Müslüman çocuklara değil, fakir Hindu çocuklara da Müslüman öğretmenler eğitim verecek.