Televizyon
25 Eki 2013 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

ENVER AYSEVER'DEN DİYANET'E AĞIR SUÇLAMA! KONUĞU ''OF!..OF!'' DİYEREK ŞAŞTI KALDI!

Aykırı Sorular programının sunucusu Enver Aysever Diyanet için canlı yayında öyle bir tanımlama yaptı ki konuğunu hayretler içinde bıraktı.

CNN Türk’te yayınlanan Aykırı Sorular’ın yapımcısı Enver Aysever, Alevilik sorunu konuşulurken yaptığı Diyanet tanımlaması ile İlahiyatçı konuğunu şaşkınlığa uğrattı.

Aysever, Diyanet için “Başbakanı bile tehdit edebilecek bir organizasyon” tabirini kullandı.

Aykırı Sorular programında Enver Aysever söz Diyanet’in cemevi açıklamasına gelince hızını alamadı ve kurum için ağır bir tanımlama yaptı.

KONUĞUNUN AĞZI AÇIK KALDI

Arka arkaya tek nefeste Diyanet’e ağır yorumlar getiren Aysever, konuğu İlahiyatçı yazar Hidayet Şevkat Tuksal’ın ağzını açık bıraktı. Tuksal duydukları karşısında ‘of!..of!…of!..’ diyerek şaşkınlığını ortaya koydu.

BAŞBAKANI BİLE TEHDİT EDEN ORGANİZASYON

Aysever Diyanet için şunları söyledi;

-”Sayın Bakan’ın elinde sihirli bir değnek olsa Alevilerin bütün isteklerini 24 saatte çözebilecek durumda. Ama öyle bir engel var ki Diyanet gibi karşısında ceberrut bir yapı var. İkna edemiyor. Bakanı, devleti filan işgal etmiş; binlerce çalışanıyla korkunç finansmanıyla başbakanı bile tehdit edebilecek kadar büyük bir organizasyon var.”

DİYANET BAŞBAKANI DEVİREMEZ

Tuksal ise “Diyanet büyük bir organizasyon ama Türkiye’de her zaman devletin emrinde oldu şimdi de devletin emrinde. Dolayısıyla öyle başbakanı devirecek güçte bir diyanet hiç bir zaman olmadı, olamaz. Öyle bir şey olursa Türkiye’de çok şey olmuş demektir” yorumunda bulundu.

İŞTE O ANLAR : VİDEO