Kitap
03 Şub 2012 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

ENVER AYSEVER İZLENMENİN, DİNLENMENİN,GÖZLENMENİN ROMANINI YAZDI!

Son günlerde CNNTÜRK'te yayınlanan Dört Bir Taraf programındaki gerilimli tartışmalarla adından söz ettiren Enver Aysever "yakıcı" bir romanla okurlarının karşısına çıktı.VİDEO

İlk romanı Bir An Bin Parça ile Yunus Nadi Roman Armağanı’na değer görülen Enver Aysever, izlenmenin, dinlenilmenin ve gözlenmenin yaşanan bir gerçeklik olduğunu Remzi Kitabevi’nden çıkan yeni romanı Yazgıcılar’da yer yer mizahi bir anlatımla deşifre ediyor.

Bir Türkiye manzarasının hâkim olduğu “Gibi Site”de yaşayan sakinlerden kimin suçlu, kimin masum olduğu tam bir muammaya dönüşüyor. Romanın kahramanı EA ise izlenmenin, dinlenilmenin ve gözlenmenin merkezinde yer alıyor. Herkes ona bakıyor, onu sorguluyor ve onu araştırıyor... EA ise aydın olmanın sorumluluğunu ve açmazlarını, çağına tanık olma tutkusunu iliklerine kadar yaşıyor.
Aysever, kahraman odaklı edebiyatın yerine, anti kahramanlarla örülü bir hikâyeyle günümüze ve yarınlarımıza ayna tutuyor.

İŞTE KİTABIN TANITIM KLİBİ-VİDEO

Enver Aysever Kimdir?

1971’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu. 1992 yılında Tiyatro Çisenti’yi kurdu ve uzun yıllar genel sanat yönetmenliğini yaptı. “Durdurulmuş Zamanın Fotoğrafı”, “Renkler ve Günce”, “Yağmurla Gelen Yüzler”, “Açık Evlilik”, “Yabancı’da Camus”, “Dilekçe”, “Bir İstanbul Masalı”, “Frankie ve Johnny”, “Şimdi Yaşa Sonra Öde!”, “Ne Kadınlar Sevdim” adlı oyunları sahneledi. Bu oyunların bazılarında yazar olarak da görev yaptı. Aynı dönemde “Bebişler Karnavalı”, “Renkler Cumhuriyeti”, “Güneşi Güldüren Soytarı”, “Beyaz Dişler Ülkesi”, “Yaşamak Güzel Arkadaşım”, “Kakolu Olsun” adlı çocuk oyunlarını da yazdı, yönetti. Bu oyunları Çocuk Oyunları 1/Renkler Cumhuriyeti adı altında kitaplaştırdı.

Yazın yaşamına Geç Kalmış Romantik adlı öykü kitabıyla adım attı. Ardından Yaralısın Türkiye, Ayrıntıdaki Şeytan, Ataköy/Bir Semti Kendince Yazmak, Nasıl Yazar Olunur/Yazarların Gizli Sokaklarına Yolculuk adlı kitapları yayınlandı. Bir An Bin Parça adlı romanıyla 2007 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı. Orhan Gökdemir’le birlikte yazdığı Cumhuriyet’in İlk Son Yüz Yılı adlı kitabı basıldı.

Varlık, Gösteri gibi edebiyat dergilerinde yazıları yayınlandıktan sonra, bir süre Finansal Forum gazetesinde köşe yazdı. Ardından Cumhuriyet gazetesi Pazar Eki’nde köşe yazmaya devam etti. Akşam gazetesi için Pazar söyleşileri yapmaya başladı. Halen BirGün gazetesi köşe yazarıdır. 2006 yılından bu yana Remzi Kitap Gazetesi yayın yönetmenliğini sürdürmektedir.

Doğuş, Yeditepe, Ar-El gibi üniversitelerde dersler veren yazar; TV8’de “Lacivert”, NTV Radyo’da “Kurşun Kalem” adlı programları hazırladı, sundu. Bir süre Cem TV yayın danışmanlığı görevini sürdürdü. 2007 yılından itibaren Skytürk televizyonunda “Ayrıntılar”, “Siyasal Analiz”, “Sokağın Sesi”, “Üç Soru İki Yorum”, “Zamana Karşı” adlı programları hazırladı, sundu ve yorumcu olarak görev aldı. “Aykırı Sorular” adlı programıyla Ziraat Mühendisleri Odası yılın gazetecisi ödülünü kazandı. Kanaltürk televizyonunda “Gündem Demokrasi”, “Ters Cephe”, “Pazar Politika” programlarında yorumculuk yaptı. Halen CNN Türk televizyonunda “4 Bir Taraf” adlı programını üç gazeteciyle birlikte hazırlayıp sunmaktadır.

Kısa bir süre CHP PM üyeliği de yapan yazar, evli ve Nisan adlı bir çocuk babasıdır.