Polemik & Kulis
26 Mar 2021 11:38 Son Güncelleme: 26 Mar 2021 11:48

Enver Aysever çağrı yaptı, gazeteciler mal varlıklarını açıkladı!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever "Medyada arkadaşlara çağrımdır, herkes mal varlığını açıklasın." dedi. Ardından da kimi gazeteciler sosyal medyadan mal varlıklarını açıkladı!

CHP'li belediyelerden aldığı yazarlık atölyesi ihaleleriyle eleştiri oklarının hedefindeki Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever 'medyadaki çalışanlar mal varlıklarını açıklasın' çağrısı yaptı. Çok geçmeden de çağrısına gazetecilerden cevaplar gelmeye başladı.

ÇAĞRI NASIL BAŞLADI?

Enver Aysever’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında “okur yazarlık” atölyesini “adrese teslim ihaleyle” aldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Aysever’in bu iş karşılığında 238 bin 500 TL alacağı öne sürülüyordu. Ardından gelen tepkiler üzerine İBB Başkanı Tunç Soyer, ihalenin iptal edildiğini duyurdu. 

Ancak bu haberin üzerinden çok geçmeden Sabah gazetesi Aysever’in Bursa Mudanya Belediyesi’ne yapacağı kültür ve tarih danışmanlığı karşılığında 70 bin lira alacağını yazdı. 

Haberin ardından Twitter‘dan açıklama yapan Aysever, “Değerli dostlar kim neden düğmeye bastı bilmiyorum ama güne yine memleketin en önemli meselesi benim yaptığım çalışmalarmış gibi TT listesinde başladım” dedi.

İzmir'deki ihale iddialarının ardından yaşananlar hakkında Aysever, şöyle devam etti: “Sayın Tunç Soyer açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale, almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü. Sayın Soyer’i arayıp düzeltilmesini rica ettim. Halen de bekliyorum hakikatin kamuoyuna aktarılmasını.”

Açıklamasının devamında, “Şimdi Mudanya ilgili kampanya başladı” diyen Aysever,  şunları yazdı: 

“İki yıla yakın her cuma yaptığım atölye çalışmasıyla ilgili kampanya başladı. Emeğim karşılığı ayda alınan sekiz bin lira konu edildi. Kendi sosyal medya hesaplarımdan edebiyat atölye çalışmalarını zaten ben duyurdum. Mersin’de dört ay aynı çalışmayı yaptım. Benzer çalışmayı pek çok yazar, sanatçı yapmaktadır. Bu rastlantı olamaz. Tiyatrolar turnelere, festivallere katılır, ben de tiyatroda görev yaptım herkes gibi gösterilerde bulundum. Kültür sanat dünyasının üyesi olarak her çalışan gibi emeğimi aldım. Söz edilen rakamlar asla doğru değildir. Sayın Tunç Soyer maalesef süreci açıklamayarak kuşku yarattı.

Şu anda TV Kadıköy çalışanıyım görevimi sürdürüyorum. Yazarlık, TV programcılığı, atölye çalışması, tiyatro dışında faaliyetim yoktur. Geçen hafta yapılan gözaltının da rastlantı olduğuna inanmak istiyorum. Medyada arkadaşlara çağrımdır; herkes mal varlığını açıklasın.

AÇIKLA DİYENİN AÇIKLAMASINI BEKLİYORUM

Enver Aysever'in çağrısı kısa sürede karşılık buldu. Mal varlıklarını sosyal medyadan duyuran gazeteciler arasında Aysever'le aynı gazetede yazan Mine Kırıkkanat da yer aldı. Kırıkkanat sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "35 yıldır yazarak yaşıyorum. Bir dairem var, o da ailemden kaldı. Arabam yok. Kitaplarım satmasa, maaşımla geçinemem. FETÖ’cüsü, mürtecisi, uluyan kurtçukları Adnancıları, hepsi düşmanım. Ama dostlarımın çokluğu hepsine basar. Açıkla diyenin açıklamasını merakla bekliyorum!" ifadelerini kullandı.

MAAŞI NE SEN SOR NE BEN SÖYLEYEYİM

Kırıkkanat'ın tweetini paylaşan Hürriyet'in tecrübeli muhabiri Toygun Atilla da Aysever'in çağrısına cevap verdi. Toygun Atilla "30 yıldır bir fiil çalışıyorum. Ev, araba vs hiç bir şey yok. Kredi kartı borcu çok. Maaşı ne sen sor ne ben söyleyeyim. Bolca FETÖ’cü düşmanımız, çokça da yürekli dostlarımız var." dedi. 

GAZETECİLER MAL VARLIKLARINI AÇIKLADI

Enver Aysever'in çağrısına anlamlı cevaplar gelmeye başladı. İşte sosyal medyadan gazetecilerin yaptıkları paylaşımlarla mal varlığı açıklamaları: