Medya
07 Eyl 2017 16:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:06

'Ensest'i yazan Murat Yetkin'in 'iş kazası'nı Milliyet yazarı yakaladı!

Ensest tartışmalarına dahil olan siyaset yazarı Murat Yetkin’in yaptığı bir hata Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu’nun gözünden kaçmadı.

Hürriyet’te köşe komşusu olan Melis Alphan ve Ahmet Hakan arasındaki ensest tartışmasına yeni isimler de dahil olmaya devam ediyor.

Murat Başoğlu’nun öz yeğeni Burcu Başoğlu’yla öpüşürken çıkan fotoğraflarının ardından patlak veren skandal için dün yine Hürriyet yazarlarından Murat Yetkin bir yazı kaleme aldı.

Yetkin yazısında Alphan ve Hakan’a bir laf atmadı ancak bu konuların üzerine gidilmesinin toplumsal ve hukuksal olarak önem taşıdığına vurgu yaptı.

Siyaset yazarı Yetkin’in magazin yazısında yaptığı bir hatayı ise Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu fark etti. 

İŞTE O HATA

Eyüboğlu o hatayı şu sözlerle dile getirdi: Son olarak siyaset yazarı Murat Yetkin, ‘Utanç verici bir tartışmanın içindeyiz’ başlıklı bir yazıyla dahil oldu konuya, ama o da ‘iş kazası’ yaptı: “...İkisinin de eşleriyle boşanacaklarını duyurdu”

Doğru değil bu... Çünkü Selçuk Karadayı, Burcu Başoğlu Karadayı’dan boşanmak için dava açtı, ama bu skandalı ‘sevgiyle kucakladığını’ açıklayan Hande Bermek Başoğlu, Murat Başoğlu’na boşanma davası açmadı.

Aksine, bayramda Bodrum’da eşiyle birlikte misafir ağırladı. Oranı ne bilmiyorum, ama ensestin toplumsal bir yara olduğu kesin.

O yüzden TBMM, bu konuda acil bir yasal düzenleme yapmalı, ensest, cezasız kalmamalı...