Gündem
20 Şub 2023 17:59 Son Güncelleme: 20 Şub 2023 18:01

Enkazdan çıkan vasiyet notu yürekleri yaktı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 41 binden fazla insanı yaşamdan kopardı. Depremden geriye yürek yakan insan hikayeleri kaldı. Hatay Antakya'da hayatını kaybeden Ayşegül Çin'in enkaz altında bulunan altınları ve vasiyeti okuyanları ağlattı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 41 binden fazla insanı yaşamdan kopardı. Depremden geriye yürek yakan insan hikayeleri kaldı. Hatay Antakya'da hayatını kaybeden Ayşegül Çin'in enkaz altında bulunan altınları ve vasiyeti okuyanları ağlattı.

Bahçelievler Belediyesi ekipleri tarafından Hatay Antakya'da yapılan arama kurtarma çalışmalarında bir enkazda depremde hayatını kaybeden Ayşegül Çin'in altınları ve vasiyeti bulundu. 

Ayşegül Çin, vasiyetinde "Bana bir şey olması durumunda çantadakilerin hepsi annemindir. Bunları hac ve umre için kullanmasını isterim" yazıyordu. Ancak Ayşegül de annesi de depremde hayatını kaybetti.

Vasiyeti gören ekipler Ayşegül Çin'in yakınları ile temasa geçti. Ekiplerin bulduğu altın, dövez ve vasiyet Ayşegül Çin'in kardeşi Hüseyin'e teslim edildi. Hüseyin Çin, depremde Ayşegül'ün yanı sıra ablası Meryem ve annesini de kaybettiğini açıkladı. Çin, annesi ve ablasını kastederek, "Bu dünyaya ait değillerdi. Altınlar ağabeyimin çocuklarına gidecek." ifadelerini kullandı.