Polemik & Kulis
09 Nis 2015 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Engin Ardıç'tan İlber Ortaylı'ya eşcinsel imalı yanıt! Ayıp olmuyor mu kız abla?

İlber Ortaylı'nın isim vermeden "Eski solcu, alkolik, geri zekalı…" dediği Engin Ardıç, eşcinsel imalı bir yanıt verdi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Yeni Şafak'ın yayımladığı "Atatürk'ü İnönü zehirledi" iddiası hakkında Yeni Şafak muhabirine söylediği sözler dün sosyal medyayı karıştırmıştı.

ESKİ SOLCU, ALKOLİK, GERİ ZEKALI...

Ortaylı, belgelerin saçma sapan iddialar olduğunu ileri sürerken Sabah yazarı Engin Ardıç'ı ima ederek sert sözler söylemişti:

"Bunların hepsi mahalle dedikodusu. Her şeye bulaşmayın. Bunu gazeteler çok yapıyor. Kendine göre yeni Türkiye kuruyorlar. B.. kurarsınız. Güldürmesinler adamı. Yeni Türkiye böyle geri zekalılar olmadan kurulabilir ancak. Nereye baksan cahil. Bir tane herif var. Eski solcu, alkolik, geri zekalı… O da konuşuyor. Git başka tarih kitabı oku hayvan. Baban seni Fransız okuluna yollamış. Lisan biliyorum diyorsun git başka dilde oku. Herif okul kitabıyla tarih yazıyor geri zekalı. Hiçbir memlekette olmaz böyle bir şey anladın mı? Sizde iyi bir gazeteci olmak istiyorsanız böyle aptal işlere karışmayın."

EŞCİNSEL İMALI ELİ MAŞALI YANITI

Ortaylı'ya Engin Ardıç bugün köşesinden  "Eli Maşalı" başlıklı bir yazı ile yanıt verdi. Eşcinsel iması ve argo bir dille yazılmış olan yazısında Ardıç şunları kaydetti:

"İlber Ortaylı, sağolsun, bana cevap vermiş. Hakkımda söyledikleri aynen şöyle:

"Bir tane herif var, eski solcu, alkolik, geri zekâlı... O da konuşuyor... Git başka tarih kitabı oku hayvan... Baban seni Fransız okuluna yollamış, lisan biliyorum diyorsun, git başka dilde oku..."

Kendisini mahkemeye verip parasını almayacağım, korkmasın. Böyle bir saldırıya karşı savunma yapmayı bile zül sayarım.

Fakat şaştım. Ben onu hep hanımefendi sanatçı olarak bilirdim, cadaloz bir mahalle karısı düzeyine inmiş. Ayıp olmuyor mu kız abla?