Politika
28 Nis 2021 13:55 Son Güncelleme: 28 Nis 2021 13:59

Altay'dan Erdoğan'a 128 bin liralık dava

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik kullandığı “Be ahlaksız, be edepsiz.." sözleri ile ilgili 128 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir televizyon kanalında eski Başbakan Adnan Menderes ile ilgili değerlendirmelerinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik kullandığı “Be ahlaksız, be edepsiz.." sözleri ile ilgili  128 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliğini temsil eden en yüce makamdır. Dolayısıyla bu görevde bulunan bir kişinin benim söylemediğim bir ifadeyi, söylemiş gibi kamuoyunda söylemesi ve hedef göstererek açıklama yapması kabul edilemez” dedi.

Engin Altay şunları söyledi:

“Şimdiye kadar Türk milletine hep doğruları söyledik.  Anlıyorum ki doğruları duymak birilerini rahatsız ediyor. Öylesine rahatsız olmuş ki, katıldığım televizyon programındaki konuşmamı çarpıtıyor. Açıkça beni hedef göstererek ağır hakaretlerini birkaç defa tekrarlıyor. Tek adam rejiminin rehaveti içinde olanlar, seçilmiş bir milletvekiline ve kurumsal olarak da CHP'yi TBMM'de temsil eden bir grup başkanvekiline dilediği gibi hakaret etme hakkına sahip değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Av. Can Erener ve Av. Tuğçe Karabulut tarafından hukuki hazırlıklar tamamlandı. Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, 128 bin TL’lik manevi tazminat davası açtık.  Erdoğan, ‘…benim akıbetimin de Menderes'in akıbeti olabileceğini ümit ettiğini söylüyor’ dedi. Benim böyle bir sözüm, böyle bir ifadem yok. TV kayıtlarını izleyen herkes bunu açıkça görecektir.  Mahkemenin de göreceğine inanıyorum. Hiç kullanılmayan bir ifade ile ilgili olarak, Erdoğan, ‘ahlaksız, edepsiz’ diyor. Cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliğini temsil eden en yüce makamdır. Dolayısıyla bu görevde bulunan bir kişinin benim söylemediğim bir ifadeyi, söylemiş gibi kamuoyunda söylemesi ve hedef göstererek açıklama yapması kabul edilemez."

Öte yandan Erdoğan'a açılan 128 bin liralık tazminat davası akıllara "128 milyar dolar nerede" tartışmalarını getirdi. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde dövizi sabit tutmak için harcandığı belirtilen 128 milyar dolar Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

NE OLMUŞTU?
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, KRT TV'de konuk olduğu programda Erdoğan'ı Menderes'in politikalarından örnek vererek eleştirmişti.

Altay şunları söylemişti:

"Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki, Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da sonu benzemesin Menderes'e. Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz."