Magazin
07 Mar 2019 08:57 Son Güncelleme: 07 Mar 2019 09:26

Engin Altan Düzyatan, Captain America'ya meydan okudu!

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, 16 sayfasını Türkiye için ayırdı. Almanlara "Tatil için Türkiye'ye gidin" çağrısı yapan gazetenin yaptığı röportajlardan en dikkat çekeni ise Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan ile gerçekleştirilen oldu.

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan Frankfurter Allgemeine Zeitung'a yaptığı açıklamada yaklaşık 15 yıldır Türk dizilerinin dünyanın çeşitli ülkelerinden, farklı kıtalardan talep görür hale geldiğini söyledi. 

Düzyatan, Dizilerin hikâyelerindeki unsurların samimiliğinin, gerçekliğinin ve içinde barındırdığı Akdeniz sıcaklığının dünyanın çeşitli ülkelerindeki insanların ilgisini çektiğini söyleyen Düzyatan, “Türkiye, ABD’den sonra dünyaya en çok dizi ihraç eden ülke. Dizilerimiz 140’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Bu sayede, dünyada Türk dizilerini izleyen insanların ülkemize olan ilgisi ve ülkemizi görme arzusu, merakı artıyor. Sadece dizi setlerini ziyaret etmek için bile birçok turist ülkemizi ziyaret ediyor” dedi.

Düzyatan, uzun yıllar aralıksız olarak çekimlerin sürdüğü Diriliş Ertuğrul dizisi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Dizimizin Anadolu’nun yeni şekillendiği bir dönemde geçmesi, küçük beylikler arasındaki güç savaşları ve büyük bir imparatorluğun kurulma evresi konu olarak da izleyicilerimizde büyük bir merak uyandırdı. Bunun yanında, Ertuğrul hak, adalet ve merhamet kavramlarını bir arada bulunduran ve bu uğurda savaşan bir kahraman. ABD’nin Captain America’sı varsa, bizim de Ertuğrul’umuz var. Dünyada olup biten adaletsizliklerin karşısında böyle bir kahramanın olması sanırım herkese sıcak geldi. Ve tabi ki set işçisinden yönetmene kadar tüm ekibin işe olan inancı ve özverisi bunlara ek olarak da görsel alanda sunduğumuz yeniliklere ve kurmaya çalıştığımız dünya da eklenince her şey gerçekçi oldu. Tüm bu özveri, İngiliz metro dergisinde hakkında makaleler çıkan, neredeyse dünyanın tüm kıtalarında yayınlanan, başta Netflix olmak üzere birçok Pay TV’de yer alan bir yapı olmamızı sağladı.”

Uzun zamandır tatil yapamadığını dile getiren Düzyatan, fırsat bulduğu an Bodrum, Marmaris ve Göcek’e gitmek istediğini sözlerine ekledi.