Magazin
04 Ara 2018 10:49 Son Güncelleme: 04 Ara 2018 11:23

Enes Batur'a büyük darbe! İptal edildi!

Hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'kişilerin huzur ve sükununu bozma', ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlarından soruşturma başlatılması nedeniyle Batur'un ikinci filminin çekimleri iptal edildi.

Youtuber Enes Batur, 20 Ekim günü kanalında yayınladığı videoda defalarca küfür ettiği amcasını aşağıladı. Daha sonra gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Batur, özür diledi ve her şeyin mizansen olduğunu belirterek kamera arkası görüntüleri yayınladı.

Ancak çok sayıda kişi, söz konusu videoyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet etti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Enes Batur hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', ‘Kişilerin huzur ve sükununu bozma' ve 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlarından soruşturma başlattı.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre, söz konusu soruşturma nedeniyle yapımcı firma 'Enes Batur ile Hayal mi Gerçek mi'nin ikincisinin çekilmesini gündemlerinden çıkararak çekim hazırlıklarını durdurup projeyi iptal etti.

19 Ocak'ta gösterime giren 'Enes Batur ile Hayal mi Gerçek mi', 12 haftda 1 milyon 483 bin 848 kişi tarafından izlenmişti. Filmin hasılatı ise 17 milyon 463 bin 423 TL olarak gerçekleşmişti.