Gündem
26 Eki 2018 14:26 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:56

Enes Batur Youtube'u bırakıyor! DLive ile mi anlaştı? (Medyaradar/Özel)

Türkiye’nin en çok tanınan Youtuber’ı Enes Batur, internet canlı yayın platformu DLive'ın davetlisi olarak katıldığı Streamy Ödülleri’nde yaptığı canlı yayınla fanlarıyla buluştu.

İnternet üzerinden yapılan yayınlarla geniş hayran kitlesine sahip ünlüler ülkemizde olduğu kadar dünyada da giderek daha çok dikkat çekmeye başladı. Bu durumun son örneği ise Web’in Oscarları olarak bilinen ve en iyi yayıncıları ödüllendiren Kaliforniya'daki Streamy Awards’da yaşandı.
2010 yılından beri gerçekleştirilen törene bu sene ilk defa iki Türk internet yayıncısı davet edildi. Bunlardan biri 8 milyon takipçisi bulunan ünlü Youtuber Enes Batur, diğeri de DLive’da en fazla hayran kitlesine sahip Mustafa Ak oldu.



Enes Batur ve Mustafa Ak, 22 Ekim'de Los Angeles'ta gerçekleştirilen ödül törenini DLive CEO’su Charles Wayn ve DLive Topluluk Başkanı Metin Redjepi ile birlikte izlediler. Türk yayıncılar, tüm dünyanın takip ettiği ödül töreninden yaptıkları canlı yayınlarla hayranlarına seslendiler. 
Streamy Awards 2018’de tam 42 farklı dalda ödül dağıtıldı. Guava Suyu, Ninja, David Dobrik, Emma Chamberlain, Liza On Demand, Shane Dawson ve James Charles kazananlar arasında yer aldı.

Enes Batur DLive'mı geçiyor?

Amcasına kışkırtma videosunda sarf ettiği kırıcı ve oldukça ağır sözlerle hem sosyal medyada hem yazılı ve görsel basında büyük bir infiale sebep olan Batur'un, YouTube kariyerine nokta koyma olasılığı mevcut.

Batur'un internet canlı yayın platformu DLive'ın davetlisi olarak katıldığı Streamy Ödülleri’nde yaptığı canlı yayınla fanlarıyla buluşması akıllara Batur'un DLive' mı geçeceği sorusunu getirdi.

Youtube gibi bir yayın platformu olan DLive yayıncıların kazancından hiçbir kesinti yapmaması nedeniyle Youtube'dan daha da cazip görünüyor.






DLive Hakkında:

DLive, Lino blockchain üzerinde kurulmuş, ilk merkeziyetsiz internet üzerinden canlı yayın platformu ve video topluluğudur. DLive, ABD, Silikon Vadisi’nde UC Berkeley mezunu bir grup tarafından kuruldu. DLive’ın 7 ayrı ülkede içerik geliştirme ekibi bulunuyor. DLive hem içerik üreticileri hem de izleyicileri, kripto para ile teşvik ediyor ve ödüllendiriyor. Lino, ilk DApp’i DLive da dahil olmak üzere kendi ekosisteminde yatırım yapmak için 20 milyon ABD Doları gibi yeterli bir fona sahip. DLive tüm ödüllerin içerik sağlayan yayıncılara ait olduğuna inanıyor, platformunu kullandırmak için pay almıyor ya da ücret talep etmiyor ve şeffaflığı teşvik etmeyi hedefliyor. Şu anda, DLive’ın, aylık aktif 500 bini aşkın kullanıcısı bulunuyor.