Gündem
14 Haz 2017 10:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:54

Endemol Shine'ye bir şok daha! Paramparça dizisi için haciz geldi!

Bugün Paramparça, Kördüğüm ve Evlat kokusu gibi dizilerin oyuncu ve set çalışanlarının protestoya hazırlandığı Endemol Shine, Paramparça dizisi nedeniyle hacizle karşı karşıya kaldı.

Paramparça, Evlat kokusu, Dayan Yüreğim ve Kördüğüm gibi dizilerin yanı sıra Big Brother Türkiye ve Sıradaki Gelsin isimli yarışma programlarına da imza atan Hollandalı Endemol şok bir hacizle karşı karşıya kaldı. Endemol'a karşı, dizi çekimlerinin yapıldığı köşkün kirası ödenmeyince mülk sahibi harekete geçti. Kira alacağına karşılık, tamamı sponsorlu 190 parça eşya haczedildi.

Endemol Shine Türkiye geçen 7 Haziran günü, Dayan Yüreğim isimli dizinin oyuncuları ve set ekibinin eylemi ile gündeme geldi. Aralarında, Ege Aydan, Ece Uslu'nun da bulunduğu bir grup, yapımcı şirketi, paralarını alamadıkları için protesto etti. Aynı gün, Endemol Medya Prodüksiyon Tic. Limited şirketine karşı da bir haciz işleminin yapıldığı anlaşıldı.


Dayan Yüreğim dizisinin oyuncuları Endemol Shine önünde protesto gösterisi yapmıştı...
Bugün de Paramparça, Evlat Kokusu ve Dayan Yüreğim oyuncuları bir kez daha protesto gösterisi için Endomol Shine önünde buluşuyor...

 
KÖŞKÜN KİRASI ÖDENMEYİNCE

Haczi yapan şirket Tatar İstanbul Otelcilik A.Ş... Kayserili Tatar Ailesi'ne ait şirketin sahip olduğu Beykoz'daki köşk Endemol'un bir dizi yapımına da ev sahipliği yaptı. Beykoz İcra Müdürlüğü ekipleri ve alacaklı şirket avukatı, Endemol'e dair tüm eşyaları tek tutanak altına alarak haczetti. Avukat Resul Özmen'in başlattığı icra takibi sonrası yapılan haciz işleminin gerisinde ise, köşkün ödenmeyen kira borcu yer aldı.

HALIYA DA YATAĞA DA HACİZ

Ödenmeyen kiranın toplam tutarı 539 bin 685 TL olarak kayda girdi. Tamamı sponsorlu olan 190 parça eşya arasında ise, deyim yerinde ise yok yok! Halıdan, kitaplığa, yataktan, vazoya, bar eşyasından çerezliğe tüm eşyalar haczedildi.

Edinilen bilgilere göre şirketin mali sıkıntıya girmesine, zarar eden bazı film projeleri oldu. Konuya yakın bir kaynak şirketin 80 milyon TL kadar borcu olduğunu ifade etti. Aynı kaynak, yine şirketin yurt dışına sattığı yapımlar nedeni ile 15 milyon dolar alacağı olduğunu söyledi.

Haciz işleminin 7 Haziran günü bu köşkte yapıldığı öğrenildi...

200 ÜLKEDE SEYİRCİ KARŞISINDA

Hollandalı Endemol, eğlence sektöründe dünyanın lider şirketi olarak biliniyor. 1994 yılında kurulan şirketin dünya genelinde 31 ülkede şirketi bulunuyor. Yapımları her yıl 200 farklı ülkede milyonlarca kişiye ulaşan Endemol 3 yıl önce Shine Group ile birleşerek Endemol Shine Group adı ile faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

9 YILDIR TÜRKİYE'DE FAALİYETTE

Türkiye'de ise Şubat 2008'de kurduğu Endemol Medya ile faaliyet gösteriyor. 19 milyon 850 bin TL sermayesi olan şirketin hissedarları ise Endemol Shine Group B.V ve Endemol Shine Opco Holding BV. Endemol Medya'nın yapımları arasında Canlı Para, Benzemez Kimse Sana, Var Mısın Yok Musun, Eyvah Düşüyorum, Big Brother Türkiye gibi yarışma programlarının yanı sıra, Paramparça ve Kördüğüm gibi dizi film projeleri yer aldı.