Magazin
13 Nis 2016 17:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:27

En sevilen mezun seçilmişti! “Cem Yılmaz dört mezunla sevişecek”

Cem Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği etkinliğe katıldı esprileriyle geceye damga vurdu.

Cem Yılmaz, Başarım Sensin Derneği’nin, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilere destek olmak amacıyla düzenlediği ve gelirinin üniversiteye bağışlandığı etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Yılmaz, eğlenmeye geldiklerini söyleyip “Ama davetiyede ne yazdığını biliyor musunuz?” diyen dernek üyesi kadınları esprileriyle diline doladı. “Hepsi fönlerini çektirmiş. Bence bizim okulun en fönlü günü bugün. Fön çekilmese daha çok çocuk okuyacak. Sizi tenzih ederek söylüyorum” diyen Yılmaz, kendisine sitem eden dernek üyesi kadınlara “Bugünün mimarı sizlersiniz. Biraz şarap alabilir miyiz? İçerikle ilgili ne ümit ediyordunuz? Komiklik pek faydalı bir şey değil ki yani para karşılığı yapmadıktan sonra. Mesela bugün bedava. Ben para almıyorum ha davetiyede ne yazıyor bilemem. O pantolon deriden mi? Demek ki vakıftan” sözleriyle şakayla yüklenip, ‘Ben Sana Öylesi Taptım İnan’ şarkısını söyledi. Etkinlik boyunca öğrencilik günleriyle hatıralarını anlatan Yılmaz, sorularına cevap verdiği öğrencilere keyifli bir iki buçuk saatlik söyleşiye imza atıp, ‘En Sevilen Mezun’ ödülünü aldı. Kimi zaman stand-up gösterisini aratmayan esprileriyle öğrencilerle konuklarını güldüren ünlü komedyen, “Okulu zor bela bitirdim. Bir dersim kalmıştı aslında 94′te mezun olmam gerekiyordu ama 97′de mezun oldum. Karikatür çizmem epey vaktimi aldığı için tercihimi sanattan yana kullandım” dedi.

EVDE BİZİ AYIRAN ŞEY YEMEK DEĞİLDİR

Cem Yılmaz, bir öğrencinin “Siz, eşinizden sarma yapmasını bekler misiniz?” sorusuna ise Ahu Yağtu ile yaptığı eski evliliğinden örnekle cevapladı. “Evde yemeği kadın yapar” gibi bir tutumu cinsiyet ayrımcılığı olduğunu dikkat çeken Yılmaz, “Rollerin kadın-erkek diye geçmişten günümüze dağıtılması adil fikir değil. ‘Yemeği evde kadın yapar’ diye bir şey yok benim kültürümde. Tuhaf bir cinsiyetçilik var. Cinsiyetin lazım olduğu cinsiyetin neyle ilgili zaten İngilizcesinde yazıyor. Cinsiyet bunun dışında bir mesele değildir. Cinsiyet kimin evde yemek yapacağının belirleyen bir şey değil ki. Benim evliliğimde cinsellik… Cinsi kimliklerimiz, bize nerede lazımsa orada kullandık. Evde bizi ayıran şey yemek değildi yani sarma istiyorsam sarmanın kralını yapar ya da yaptırırım da” sözleriyle hem alkış aldı hem de güldürdü.

GÜLSE NE ZAMAN GÖRSE, “SEN BANA ASILDIN” DİYOR

Yılmaz, kendisi gibi Boğaziçi mezunu Gülse Birsel ve Fahriye Evcen’nin arasından sıyrılıp ‘Oyuncu ve yönetmen’ kategorisinde ‘En Sevilen Mezun’ ödülü aldığının hatırlatılmasıyla “Adaylar da güçlü adaylar. Birçoğu da başarılı öğrenciler. Fahriye Evcen’i tanımıyorum. İyi öğrencimiydi bilmiyorum. Gülse Birsel benim dönemimdeydi ne zaman görse ‘Sen bana asıldın’ derdi. Hep aynı şeyi söylüyor. Peki netice ne oldu? Onu hiç söylemiyor. Ben asılmış olsam nasıl netice almamış olabilirim” sözleriyle güldürdü. Yılmaz’ın, bir öğrencinin “Sizinle birlikte olmak çok güzel” sözlerine “Onun için henüz erken. Şu an tanışma aşamasındayız. Vakfımızın önümüzdeki sene yapacağı etkinlik o. ‘Cem Yılmaz dört mezunumuzla sevişecek’ Hem de burada” diye karşılık vermesi salondakileri güldürdü. Ünlü komedyen, siyasi baskıdan dolayı siyasi ve politik espri yapamadığı iddialarına “Benim yaşam şeklim, ne olduğum belli. Ben o tür bir muhalefetle ilgilenmiyorum. İşte bak Alman komedyen yaptı. Hiç kimseyi sevmiyorum ki o kadar bir tarafa angaje olup bir tarafa bir şey söyleyelim böyle bir duygum yok. Bu demode eleştiri kalıbının kırılması lazım bize faydası yok” diye karşılık verdi.

GAY GÜNÜMDEYİM

Cem Yılmaz’ın, “Dizi aktörlük falan var mı? Yakışıklı çocuksun” dediği bir öğrenciye ardından “Gay bir günüme denk geldi. Aktör herkes olur… Benden olduğuna göre. Aslında ben iyi oyuncuyum kabiliyetliyimdir” sözleri salonda kahkaha tufanı estirdi. Okul yıllarında içe dönük ancak çok da sessiz bir öğrenci olmadığını sözlerine ekleyen ünlü komedyenin 3.5 yaşındaki oğlu Kemal’le ilgili verdiği esprili sözleriyle dikkat çekti. 3 yaşındayken komiklik yaptığı videolarının olduğunu anlatan Yılmaz “Oğlum da çok komik bir herif. Oğlum iyi maşallah. Herkes kutsallığından dolayı toz kondurmuyor bu işlere ama gençler hiç girmeyin o işlere. Çocuğu yapması zevkli yoksa gerisi külfet. ‘Baba baba’ ama maşallah çok akıllı çocuk herkesinki gibi. Bokunda boncuk müthiş. Baba ‘Ben şaka yaptım’ deyip devamlı komiklik peşinde. Şu sıralar arabayı yıkarken ‘Baba bu araba benim değil mi?’, ‘Bu ev ikimizin mi?’ diyor. Lan daha 3.5 yaşındasın tadını çıkar eğlen” diye konuştu.