Güncel
10 Nis 2020 15:23 Son Güncelleme: 15 Nis 2020 15:25

En Sevilen Çorba Tarifleri

Düşük kalorili yemekler tüketmek istiyorsanız lahana çorbası sizin için harika bir seçenek demektir

  • Mercimek Çorbası

Bol miktarda protein içeren ve bu yönüyle en besleyici çorba çeşitlerinden biri olan mercimek çorbası lezzetiyle de pek çok kişinin favorisi oluyor. İçerisine dilediğiniz baharatı ekleyerek mercimek çorbasına farklı lezzetler kazandırabilirsiniz.   Mercimek çorbası hem salçalı hem de salçasız olarak yapılabilme özelliğine sahip. Bu yönüyle de çorba tutkunlarına farklı seçenekler sunabiliyor.

  • Domates Çorbası

Domatesin muhteşem lezzetini ve kokusunu net bir şekilde hissetmenizi sağlayan domates çorbası özellikle yaz mevsimlerinin favorilerinden biridir.  Zaman konusunda sıkıntı yaşayanlardan tercihini gönül rahatlığı ile bu çorbadan yana kullanabilir. Çünkü sadece birkaç dakika ayırmanız bu özel lezzeti hazırlamanız için yeterli oluyor. Bu arada domates çorbası tarifi için Yemek.com adresine tıklayın. En lezzetli çorba tarifleri bu sitede ve malzeme listesi bilgisi de bulunuyor.

  • Köfteli Çorba

Genellikle annelerin çocukları için hazırladığı köfteli çorba çocuklara çorbayı sevdirmenin en kolay yollarından biri oluyor. Üstelik besleyici olması ile daha dikkat çeken köfteli çorba misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak isteyenlerin de ortak tercihi haline geldi. Diğer çorba çeşitleri ile kıyaslandığında yapımının biraz daha zaman aldığını söyleyebiliriz. Ancak ortaya çıkan lezzet ‘ bu emeğe değer’ dedirtiyor!

  • Brokoli Çorbası

Sebze tüketmekten hoşlanmıyorsanız hiç tereddüt etmeden tercihinizi brokoli çorbasından yana kullanın. Sebze tüketmenin en lezzetli yöntemlerinden biri olan bu çorba brokoli tadını net bir şekilde hissedebileceğiniz çorbalardan biridir.  Sebzeyi haşlayarak rondodan geçirmeniz halinde çorbanız birkaç dakika içerisinde tüketime hazır hale geliyor. Çocuklarınız için de vitaminli bir çorba arıyorsanız brokoli çorbası sizi bekliyor! Bu çorbanın rengi bile çocukların dikkatini çekmeyi başarıyor.

  • Lahana Çorbası

Daha önce duymamış olanlar ‘lahanadan da çorba olur mu’ diyebilir.  Ancak diyet yapanlar için vazgeçilmez çorba çeşitlerinden biri olduğu bilgisini de aktaralım.  Düşük kalorili yemekler tüketmek istiyorsanız lahana çorbası sizin için harika bir seçenek demektir. Üstelik hazırlaması son derece kolay ve mutfakta uzun süre uğraş gerektirmiyor. Dilediğiniz baharatı ekleyerek damak tadınıza uygun bir form kazanmasını sağlayabilirsiniz. Tarif ise Yemek.com’da!