CineRadar
07 Eyl 2013 15:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

EN İYİ POLİS ÖLÜ POLİS Mİ?

İki ölü polis New York'u 'ifritlere' karşı savunuyorlar! Bu hafta gösterime giren tüm filmler Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizde...

Robert Schwentke’in yönettiği ve Jeff Bridges, Ryan Reynolds, Mary Louise Parker ile Kevin Bacon’un oynadığı R. I. P. D. Ölümsüz Elmaslar (R. I. P. D.), 06 Eylül 2013’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.

Jeff Bridges ve Ryan Reynolds, doğaüstü aksiyon-macera filmi R. I. P. D. Ölümsüz Polisler’de dünyamızı, diğer tarafa gitmeyi reddeden, giderek daha zararlı hale gelen bir dizi yaratıktan kurtarmak üzere öteki dünya işleriyle uğraşan Rest In Peace Department tarafından gönderilen iki zombie polisi canlandırıyor.

Murat Tolga Şen’in kritiği: Kağıt üzerinde fena görünmeyen, Ryan Reynolds, Jeff Bridges ve Kevin Bacon’lu cast’ı ile de ilgi çeken film aslında 130 milyon dolar bütçeli bir PG-13 maması... Cinsellik yok, kan yok, şiddet yok, fırlamalık yok!

Aslen bir çizgi roman uyarlaması olan R.I.P.D fena halde Men in Black’e özenen bir film ama onun kadar eğlenceli değil. Öncelikle, yüksek bütçesine rağmen filmin özel efektleri dökülüyor! Life of Pi, Percy Jackson gibi filmlerde harikalar yaratan Rhythm and Hues firması bu filmde işi tam anlamıyla mahvetmiş! Karakter modellemelerinde sorun yok ama CGI karakterler haraket etmeye başladığı vakit izlediğimiz şey bir film olmaktan çıkıp animasyona dönüşüyor. Finaldeki "yıkılan binaların arasında araba sürme" sekansı ise gerçek bir facia! İnanın SyFy Channel’in kötü fantastiklerinde bile daha iyi efektler mevcut.

Ryan Reynolds ve Jeff Bridges bir karakter yaratabilmek için ellerinden geleni yapmalarına rağmen senaryo onlara bu şansı hiç zaman vermemiş. Filmin derdi tempoyu baştan yüksek tutup öyle devam ettirmek, ancak ortada seyircinin ilgisini çekecek orijinal bir hikaye olmayınca ve seyret unut tarzı eğlence sinemasının en büyük illüzyonu olan efekt kısmı da çökünce sadece karakterlerine değil yapıma da "Allah Rahmet Eylesin" demekten başka çare kalmıyor.



ŞİMDİKİ ZAMAN

Belmin Söylemez’in yönettiği ve Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen’in oynadığı Şimdiki Zaman, 06 Eylül 2013′de M3 Film dağıtımıyla Filmbüfe Film Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarıldı.

Film, gelecek, kader ve dostluk temalarını sorguluyor. İşsiz ve bütün bağları kopmuş olan Mina’nın yeni bir hayata ihtiyacı vardır ama nasıl yapacaktır? Umudu kaçmak, Amerika’ya gidip yeni bir hayata başlamaktır. Para biriktirmek için bir kafede kahve falı bakmaya başlar. Fal bakar para kazanır, fal bakar dertlerini paylaşır. Ancak kendi falında gerçekten de yeni bir hayat var mıdır?



SAMSARA

Ron Fricke’nin yönettiği ve Ni Made Megahadi Pratiwi, Puti Sri Candra Dewi, Putu Dinda Pratika ile Marcos Luna’in oynadığı Samsara, 06 Eylül 2013’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.

Kelime olarak ‘samsara’ Sanskritçeden bire bir çevrildiğinde doğanın sonsuz döngüsü anlamına geliyor. İnsan deneyiminin ve maneviyatının kavranılamayan derinliklerini araştıran film beş yılı aşkın bir sürede, yirmi beş ülkede çekildi. Samsara, insanlığın kutsal saydığı topraklardan, endüstrileşmenin en yoğun yaşandığı alanlara kadar geniş bir coğrafyayı kapsıyor.



ŞEYTAN GEÇİDİ

Renny Harlin’in yönettiği ve Holly Goss, Matt Stokoe, Luke Albright ile Ryan Hawley’in oynadığı Şeytan Geçidi (Devil’s Pass, 06 Eylül 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.

1959 yılında Ural dağlarına kamp yapmaya giden 9 deneyimli Rus dağcının son derece tuhaf ölümlerinin ardından, günümüzde bir grup Amerikalı öğrenci aynı geçide giderek bu gerçek olayı araştırmaya koyulurlar. Yolculuk ilerledikçe zor hava koşullarına ve tanımlayamadıkları olaylara maruz kalan gençler, gerilim dolu anlar yaşayamaya başlayacaktır.



ÖLÜMSÜZ AŞK

Aitor_Mazo ile Patxo Telleria’nın yönettiği ve Itziar Atienza, Sara Cozar, Mikel Losada ile Barbara Goenaga’nın oynadığı Ölümsüz Aşk (Bypass), 06 Eylül 2013’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Siyah Beyaz Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Xabi, ölüm döşeğinde olan arkadaşı Maria’yı hastanede ziyaret etmeye gittiğinde Maria’nın ona karşı karşılıksız sevgi beslediğini öğrenir. Xabi arkadaşının mutlu olması için kendisinin de ona aşık olduğu yalanını söyler. Xabi’nin birlikte yazaşıdğı kız arkadaşından yakında bir çocuğu olacağından, hayatı içinden çıkılmaz bir hale gelir.



SON MODA AŞK

David Moreau’nun yönettiği ve Virginie Efira, Pierre Niney, Charles Berling ile Gilles Cohen’in oynadığı Son Moda Aşk (It Boy), 06 Eylül 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.

Moda dergisi editörü, güzel ve hırslı Alice yakında genel yayın yönetmeni olmanın hayalini kurmaktadır ancak çok fazla ve zorlu rakibi vardır. Kariyeri yüzünden yıllarca aşk hayatını ihmal etmiştir. Bir gün uçakta bir öğrenci olan Bathazar ile tanışır. Bathazar da Alice’den çok etkilenir, Alice de onunla bir kez buluşmak zorunda kalır. Oyun olarak başlayan aşk artık Alice’e çok yakındır.



BİR HAYALİMİZ VARDI

David Moreau’nun yönettiği ve Virginie Efira, Pierre Niney, Charles Berling ile Gilles Cohen’in oynadığı Son Moda Aşk (It Boy), 06 Eylül 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.

Moda dergisi editörü, güzel ve hırslı Alice yakında genel yayın yönetmeni olmanın hayalini kurmaktadır ancak çok fazla ve zorlu rakibi vardır. Kariyeri yüzünden yıllarca aşk hayatını ihmal etmiştir. Bir gün uçakta bir öğrenci olan Bathazar ile tanışır. Bathazar da Alice’den çok etkilenir, Alice de onunla bir kez buluşmak zorunda kalır. Oyun olarak başlayan aşk artık Alice’e çok yakındır.



EL ELE

Valerie Donzelli’nin yönettiği ve Valerie Lemercier, Jeremie Elkaim, Beatrice De Stael ile Valerie Donzelli’in oynadığı El Ele (Main Dans la Main – Hand in Hand), 06 Eylül 2013’de Özen Film dağıtımıyla Codex Medya tarafından vizyona çıkarıldı.

Helene, Paris Operası’nın en prestijli bale okulunda hayatına devam ederken, Joachim ise küçük bir kasabada cam yapım atölyesinde çalışmaktadır. Fakat ilginç bir güç onları nasıl ve neden olduğu anlaşılmadan, asla ayrılamayacakları şekilde birleştirdi ve hiçbir gücün onları durduramayacağı aşklarının danslarına başladılar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com