Gündem
27 Haz 2011 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

EN GENÇTEN EN YAŞLIYA! OKTAY EKŞİ 51 YIL SONRA YİNE MECLİS'TE!

1960 darbesi sonrası Kurucu Meclis'e en genç üye olarak giren Ekşi, bu defa Meclis'e en yaşlı üye olarak giriyor.

Mecliste 24. Dönem de geçici başkanlık görevini, "en yaşlı üye" CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi üstlenecek. 1960 sonrası oluşturulan Kurucu Meclis’e "basın temsilcisi kontenjanından" giren ve genç üyeler arasında yer aldığı için "katip üyelik" yapan Ekşi, bu kez "en yaşlı üye" sıfatıyla başkan olarak Genel Kurulu yönetecek.

24.DÖNEMİN EN GENÇLERİ
Genel Kurulun yarınki birleşiminde "en genç üyeler" AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ geçici katip üyelik yapacak.

EN GENÇ ÜYESİ İKEN EN YAŞLI ÜYESİ  OLDU
27 Mayıs 1960 darbesinden sonra Dünya Gazetesi’nden ayrılarak Öncü Gazetesi’nde İstihbarat Şefi olarak görev yapmaya başlayan Ekşi, darbeden sonra "1961 Anayasası"nı hazırlamak için kurulmuş olan Kurucu Meclis'te Basın Temsilcisi olarak görev aldı.Ekşi,  Kurucu Mecliste o dönemin 'en genç üyesi' iken 24.dönemde 'en yaşlı' ünvanını aldı.

ETİKETLER
#meclis #oktay ekşi