Televizyon
07 Ara 2012 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:28

EN FAZLA YERLİ FİLM HANGİ KANALDA YAYINLANIYOR?

Kanalların yeni yayın döneminde yayınladıkları yerli film adetlerinde yükseliş olduğu da ortaya çıktı.

Son yıllarda Türk sinemasında birbiri ardına çekilen filmler, sinema salonlarında peş peşe seyirci ve hasılat rekorları kırarken, vizyondan indikten sonra televizyon ekranlarında boy göstermeleri hız kazandı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmada, daha önceki yıllarda yeni sezon filmlerin sinemalardan sonra ekrandaki gösterim oranı, yayınlanan tüm yerli filmler içinde % 15’i geçmezken, bu yıl oranın iki kat artarak % 30’u aştığı tespit edildi.

Interpress’in yaptığı son araştırmaya göre, kanalların yeni yayın döneminde yayınladıkları yerli film adetlerinde yükseliş olduğu da ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıllarda kanallarda aylık ortalama 60 – 70 adet olan yerli film gösteriminin, geçtiğimiz Eylül ve Ekim aylarında 80’i aşarken, Kasım ayında bu sayının 90’a ulaştığını gözler önüne serdi.

Kanalların vazgeçilmezi Kemal Sunal’ın filmleri

Geçtiğimiz üç ay içinde ekranda yayınlanan yerli filmler içinde zirvede yine Kemal Sunal’ın başrolünde rol aldığı filmler vardı. Interpress’in aynı araştırmasında, ekranda yer alan 6 kanalın geçen üç ay içinde 12’si tekrar olmak üzere toplam 41 kez Kemal Sunal filmi yayınladıkları ortaya çıktı. Son üç ay içinde Hababam Sınıfı filmleri ile Recep İvedik filmlerinin de en çok gösterilen yerli filmler içinde başta yer aldığı belirlendi.

En çok yerli film Kanal 7’de yayınlanıyor

Interpress’in ekranda yayınlanan yerli filmler üzerine yaptığı araştırmaya göre, 12 kanal içinde 30’u aşan sayıyla en çok Kanal 7 kanalının yerli film yayınladığı, TV 8, TV 2 ve Cine 5 kanallarının da listenin üst sıralarında yer aldığı belirlendi. En az yerli film yayınlayan kanallar ise Fox TV, Kanal D ve TRT 1 oldu.