En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Zammın belli olmasının ardından ise gözler 3 Ocak tarihine çevrildi.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? - Sayfa 1

Yeni yılın asgari ücreti çarşamba akşamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyuruldu. 2024 yılı asgari ücreti 17 bin 102 TL seviyesinde belirlendi. Geriye bir tek memur ve emekli maaşları kaldı. Peki yeni yılda zam oranları ne olacak? En düşük memur, memur emeklisi maaşı ne olacak? En düşük maaşı alan SSK ve Bağkur’luların aylıkları ne olacak? Konuyla ilgili Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet'e anlattı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

112
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? - Sayfa 2

“Asgari ücret belirlendi, vatana millete hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İşverenlerimize ödeme gayreti, çalışanlara paralarının bereketli olmasını diliyoruz. Şu anda sıra memur, memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerinde.

212
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? - Sayfa 3

Yüzde 49’luk artış memur ve memur emeklilerine zaten teşkil edecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz buna ilişkin bir açıklamada bulundu. Yüzde 50’ye yakın oranda artış yapacaklarını söyledi.

312
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? - Sayfa 4

Bunun hesaplaması ise şöyle; son 6 aylık enflasyon farkının yüzde 38 olmasını bekliyoruz. Toplu sözleşme zammı farkı ise yüzde 9 olarak verilecek. Refah payı ile birlikte toplamda yüzde 50’ye yakın artış yapılacak. Asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk zam memur ve emeklilere de emsal teşkil edecektir.

412