Teknoloji
07 Ağu 2022 16:32 Son Güncelleme: 07 Ağu 2022 16:32

En çok ziyaret edilen web siteler belli oldu!

İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde yapılan araştırmalarda en çok ziyaret edilen web siteleri açıklandı. Zirvede Google yer alırken onu ikinci sıradan çok küçük bir farkla YouTube seyretti. Üçüncü sırada ise Facebook yer aldı.

İlk web sitesinin erişime açılmasının ardından geçen 31 yıllık süreçte birçok web sitesi kullanıma sunulmuştur. Bu siteler arasında öne çıkanlar yıldan yıla değişiklik gösterse de arama motorları ve sosyal ağ siteleri kullanıcılardan oldukça fazla ilgi görmüştür.

YILLAR İÇİNDE SIRALAMA ÇOK KEZ DEĞİŞMİŞTİR

2001 yılında en popüler web siteleri listesinde MSN, Yahoo ve eBay öne çıkarken, 2007 yılında ise sıralama Yahoo, Google ve Ebay şeklinde değişmiştir.

MSN, Myspace, AOL gibi siteler dönemin popüler siteleri arasında yer alırken, zaman içerisinde bu platformların da aralarında yer aldığı birçok site popülerliğini kaybetmiştir.

2012 yılında en popüler web siteleri arasında ilk 3 sırayı Google, Facebook ve YouTube oluşturmuştur.

ZİRVEDE GOOGLE VAR

Günümüzde 2 milyara yakın web sitesi bulunmaktadır. ABD merkezli arama motoru pazarlama şirketi Semrush'ın Haziran 2022 verilerine göre, en fazla ziyaret edilen web siteleri arasında ilk sırada 47,8 milyar ziyaretçi ile Google yer almaktadır.

 

Google'ı; YouTube (46,8 milyar), Facebook (10,6 milyar), Wikipedia (5,8 milyar) ve Twitter (4,8 milyar) takip etmektedir.

YOUTUBE'DA 21 DAKİKA 47 SANİYE, FACEBOOK'TA 10 DAKİKA HARCANIYOR

Similarweb'in verilerine göre, ziyaret başına en fazla vakit geçirilen siteler arasında ise zirvede YouTube yer almaktadır. İnternet kullanıcıları her ziyaretlerinde YouTube'da ortalama 21 dakika 47 saniye geçirmektedir.

Google'da 11 dakika 4 saniye, Twitter'da 10 dakika 40 saniye, Facebook'ta 10 dakika, Instagram'da ise 7 dakika 49 saniye harcanmaktadır.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARININ ORANI

Kullanıcıların sosyal medyaya olan ilgisi popüler web siteleri listesinin şekillenmesinde önem taşımaktadır.

 

Statista'nın verilerine göre, Nisan 2022 itibarıyla dünyada 5 milyar aktif internet kullanıcısı bulunmaktadır. Bu rakam dünya nüfusunun yüzde 63'ünü oluşturuyor. 5 milyar internet kullanıcısının yüzde 93'ü sosyal medyayı kullanmaktadır.

TÜRKİYE'DEKİ TABLO

Nüfusa oranla en fazla aktif sosyal medya kullanıcısına sahip ülkeler arasında ise Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya ve Güney Kore öne çıkmaktadır.

Türkiye'de sosyal medya kullanıcıları toplam nüfusun yüzde 80,8'ini oluşturmaktadır.