Gündem
10 Oca 2012 18:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:12

EN ÇOK REKLAM ALAN DİZİ HANGİSİ OLDU?

Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı yerli dizilerin reklam karneleri açıklandı. Bu hafta reklam verenlerin tercihleri hangi yerli dizilerden yana oldu?

MTM’nin her hafta düzenli olarak hazırladığı yerli diziler araştırmasında bu hafta dikkat çekici sonuçlar yer aldı. Reklam verenlerin bu hafta tercihlerinde farklılıkların yaşandığı dikkatlerden kaçmadı. Buna göre, haftalardır listede yeri değişmeyen “Dinle Sevgili” bu hafta yerini ATV’nin çok konuşulan dizisi, “Hayat Devam Ediyor”a bıraktı. Bu hafta ilk sıraya yerleşen “Hayat Devam Ediyor”, 151 reklam adediyle reklam verenlerin yeni gözdesi olmayı başarırken, FOX TV’de yayınlanan “Dinle Sevgili” ise bu hafta 135 adet reklam spotuyla ikinci sıraya yerleşti.


Reklam verenlerin tercihleri değişti…


MTM’nin 02- 08 Ocak tarihlerini kapsayan yerli diziler araştırmasına göre, bu hafta reklam verenler ATV’ yi zirveyi taşıdı. ATV, bu hafta listede 4 dizisiyle yer alarak reklam verenlerin ilk tercihi oldu. “Hayat Devam Ediyor” un ilk sırada yer almasının ardından “Çocuklar Duymasın”, 102 reklam adediyle reklam verenlerin tercih ettiği 3.yerli dizi olurken, Yahşi Cazibe de aynı reklam spotuyla tercih edilen bir diğer dizi oldu.
Kanal D, ATV’nin ardından reklam verenlerin en çok tercih ettiği bir diğer kanal oldu. Adından sıkça söz ettiren “Kuzey Güney” , “Keşanlı Ali Destanı” ve “Fatmagül’ün Suçu Ne?” Kanal D’nin bu hafta en çok reklam alan yerli dizileriydi.


İşte 02 – 08 Ocak haftasının prime time’da en çok reklam alan yerli dizileri;
HAFTANIN EN ÇOK REKLAM ALAN DİZİLERİ REKLAM ADEDİ
1 Hayat Devam Ediyor / ATV (1 bölüm, yeni) 151
2 Deniz Yıldızı / FOX (5 bölüm, yeni) 135
3 Çocuklar Duymasın / ATV (2 bölüm,1’i tekrar) 102
4 Yahşi Cazibe / ATV (2 bölüm,1’i tekrar) 102
5 Yer Gök Aşk /FOX (2 bölüm,1’i tekrar) 102
6 Alemin Kıralı / ATV (2 bölüm,1’i tekrar) 98
7 Kuzey Güney / Kanal D (2 bölüm, 1’i tekrar) 98
8 Adını Feriha Koydum /Show (1 bölüm, yeni) 97
9 Keşanlı Ali Destanı / Kanal D (3 bölüm, 2’si tekrar) 97
10 Fatmagül’ün Suçu Ne? / Kanal D (2 bölüm, 1’i tekrar) 84
Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi (02 - 08 Ocak 2012 haftası. Listeleme, toplam reklam süresi üzerinden yapılmıştır. Ölçüme, bu dizilerin prime time diliminde yayınlanan yeni bölümleri, özet ve tekrarları dahildir.)



Haftanın En Çok Haber Olan Dizileri…


MTM’nin yaptığı aynı araştırma sonuçlarına göre, bu hafta da en çok konuşulan dizi, yeni yılda yeni kanalı Star TV’de izleyicisiyle buluşan “Muhteşem Yüzyıl” oldu. Diğer yerli dizilerin ve gazete ve dergilerdeki haber sonuçları incelendiğinde, sıralama şu şekilde...

HAFTANIN EN ÇOK HABER OLAN DİZİLERİ
1
Muhteşem Yüzyıl
2
Kuzey Güney
3
Öyle Bir Geçer Zaman Ki
4
Fatmagül'ün Suçu Ne
5
Adını Feriha Koydum
6
Keşanlı Ali
7
Behzat Ç.-Bir Ankara Polisiyesi
8
Kalbim 4 Mevsim
9
Çocuklar Duymasın
10
Umutsuz Ev Kadınları
Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi (02 - 08 Ocak 2012 tarihleri arasında yaptığı basın takibi sonuçlarından derlenmiştir.)