Medya
16 Şub 2012 10:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

EN ÇOK HANGİ KANALLAR ASTROLOJİYE İNANIYOR?

Eylül ayında bu yana 14 kanalda, kimi birden fazla olmak üzere 105 astrolog, falcı aynı sayıda programa çıktı.

Eylül ayında bu yana 14 kanalda, kimi birden fazla olmak üzere 105 astrolog, falcı aynı sayıda programa çıktı. Özellikle en çok astrolog çıkartan kanal Habertürk olması ilginç. Habertürk’ü sabah programlarına ağırlık veren, sesi sedası pek çıkmayan bir kanal izliyor; CİNE5. Habertürk’e 15 isim çıkmış, CİNE5’e 14. Habertürk’te en çok astrolog ağırlayan program ‘Akşam Raporu’ olmuş. CİNE5’te falcı paylaşımı ‘Ayla Çetinkaya ile Gece Haberleri’, ‘Ece’nin Konukları’ ve ‘Farklı Birgün’ arasında yaşanmış.

Aslında kartvizitte ‘astrolog’ yazıyor. Ve onların arasında da muhteşem bir rekabet var. Böyle olunca da başka bir soru geliyor akla. Peki hangi isimlere rağbet var? Gözümden kaçanlar olabilir, liste kabarık. Ama şöyle bir kaba taslak öne çıkanları sıraladım, bir kere genelde kadın astrologlar. Onların arasında Zeynep Turan (10 program) ilk sırada. Onun ensesinde Rezzan Kiraz (9 program), Nuray Sayarı (9 program) ve Filiz Özkol (8 program) sıralanıyor. Şu bir gerçek; kaç defa çıktığın çok da önemli değil. Bir kere bile yer alsan bir TV programında, izleyici tarafından mıknatıs gibi çekiliyor bu isimler. Bir de işin yerel kanalları var. Bunları saymak mümkün değil. Yani ‘bizim mahallenin falcısı’ durumu oluyor.

Bir programı kurtaracak tek isim onlar
Bu bir gerçek. Mesela Kanaltürk’te öğleden sonra programı yapan Derya Baykal için durum böyle... Uzun soluklu programda bir nefes payı veriyor. Kanalda yedi programın dördünde astrolog çıkarılmış. Hepsi de ‘Derya’nın Dünyası’ programına konuk olmuş.
Petek Dinçöz’ün (5 program) ve Ömer Çelakıl’ın (3) programları da TNT’nin astrolog konuklarını kapatmışlar. Bu kanalda 9 programda çıkmış astrologlar toplamda. Gündüz kuşaklarının gece sohbetlerinin vazgeçilmezi oluyorlar. İnterpress Ajansı’nın yaptığı bir araştırma bu. Astrologların televizyon programlarının vazgeçilmezleri olduğunu anlamak için araştırmaya gerek yok. Ama boyutu göstermek açısından bana ilginç geldi ve bu bilgileri paylaşmaya karar verdim.

Sina Koloğlu/Milliyet Cadde