Gündem
14 Ağu 2012 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

EN ÇARPICI MANŞET AKŞAM'DAN ; BİRKAÇ MEHMET SİPER OLDU!

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması ile polis terörü manşetleri kapladı ancak ...

Cumhuriyet, CHP Milletvekili Aygün'ün kurtarılması için arama çalışmaları sürerken 81 ilin Emniyet'ine bir süre önce terör örgütünün milletvekili kaçırmaya hazırlandığı konusunda uyarı yapıldığı ortaya çıkmasını manşetine taşıdı.

CUMHURİYET

Terör meydan okuyor

CHP Milletvekili Aygün’ün kurtarılması için arama çalışmaları sürerken 81 ilin Emniyet’ine bir süre önce terör örgütünün milletvekili kaçırmaya hazırlandığı konusunda uyarı yapıldığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, bölgenin çok hassas olduğuna dikkat çekerek “Orada gerekli önlemlerin alınması lazımdı” dedi. CHP de bildiri yayımlayarak “Meclis ve CHP hedef alındı” dedi.

HÜRRİYET

Ette vahim iddialar

Et Balık Kurumu'nun merkez ve taşrada görevli bazı yöneticileri dahil 15 kişi hakkında, "şaplı, veremli ve ölü hayvanların etlerini piyasaya sürmek" suçlamasıyla dava açıldı.

MİLLİYET

Orantısız gücün fotoğrafı

İzmir'de ekip otosuna çarpan aracın sürücüsü polisle tartıştı, sandalyeye sarıldı. Polis önce biber gazı sıktı, sonra 8 kurşun: 1 ölü, 2 yaralı

VATAN

Bunu hakketmedi

PKK'nın kaçırdığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün eşi 'Bölgede barış için çalışıyordu, bunu hiç hakketmedi' dedi. Gergin bekleyiş sürüyor.

RADİKAL

Dersim'in isyanı

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması büyük tepki çekti. "Aygün bizim sesimizdi" diyen Tunceli halkı, olayı 'örgütün devlete mesajı' olarak görüyor.

AKŞAM

Birkaç Mehmet siper oldu

Akşam, 8 şehit verilen Geçimli'deki jandarma karakolunda o gece yaşananları dinledi. Kurşun yağmuru altındaki Mehmetçiklerin, karakoldaki Kürt ana ile 2 kızına siper oluşunun öyküsü ortaya çıktı.

SÖZCÜ

Operasyonlar dursun yoksa vekiliniz ölür!

Kaçırılan CHP milletvekilini kurtarmak için başlatılan operasyonlar, PKK'lı alçakları telaşlandırdı. Panikteler.

AYDINLIK

Kedi-fare oyunu

PKK CHP Milletvekili Aygün'ü kaçırdı. Meclis'teki partiler tam bir acz içinde. Meydan PKK'ya kaldı: Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra bırakacağız.

HABERTÜRK

Tek yürek tek tepki

CHP: Milletvekili kaçırmak TBMM'ye yönelik meydan okumadır.

AKP: Erdoğan: Saat saat izliyorum gereken yapılıyor.

MHP: Devlet harekete geçsin ve milletvekili derhal sağ bulunsun

BDP: Serbest kalması için elimizden geleni yaparız.

SABAH

PKK'ya karşı ortak cephe

CHP'li Aygün'ün teröristlerce kaçırılması olayında Meclis Başkanı Cemil Çiçek krizi yönetti, tüm partilerin temsilcileri teröre karşı birlik mesajı verdi.

POSTA

Vatandaşın oğluna böyle

İzmir'de Erhan Barlak'ın kullandığı araç ekip otosuna çarptı. Erhan, ağabeyi Emrah ve arkadaşları ceza yazmak isteyen polislere karşı çıktı. Polis önce biber gazı sıktı sonra havaya ateş açtı. Sonunda da polislerden biri Erhan'ı , Emrah'ı, arkadaşlarını ve yoldan geçen birini vurdu. Emrah öldü, diğerleri yaralı.

BİRGÜN

Aygün ve kaçırılan diğer siviller serbest bırakılsın

Birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü, PKK'nin alıkoyduğu CHP Milletvekili Aygün ile daha önce kaçırdığı kişileri derhal serbest bırakmasını isterken, sorunun diyalogla çözülmesi çağrısında buluşuldu.

YENİ ŞAFAK

Şifreli talimat Kandil'den

CHP'li Aygün'ün kaçırılması talimatının Kandil'den geldiği belirlendi. Alt kadrolara telsiz kullanmayı yasaklayan örgüt yönetimi, şifreli talimatı özel yöntemlerle Tunceli'ye ulaştırdı. Teröristler Aygün'ü 7 gün boyunca adım adım takip etti. Güvenliğin en zayıf olduğu noktada ise "Hüseyin Bey arabadan inin" denildi.

ZAMAN

KCK'nın Tunceli'de güç savaşı

Seçim döneminde "Biz Dersim'de resmen, PKK terörü altında kampanya yürüttük." diyen CHP'li vekil Hüseyin Aygün, uzun süredir örgütün hedefindeydi. Aygün'ü gözaltına aldıklarını belirten örgütün "İdari ve hukuki işlemlerden sonra erbest bırakacağız" açıklaması KCK yapılanmasını gündeme getirdi.