Gündem
01 Mar 2014 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Emre Uslu'dan canlı yayında çarpıcı ses kaydı analizi!

Taraf Gazetesi yazarı Doç. Dr. Emre Uslu, Samanyolu Haber TV'de yayınlanan "Günlük Özel" programına konuk oldu.

Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar'ın sorularını cevaplayan Emre Uslu, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Uslu, Başbakan Erdoğan'ın kayıtlar için "dublaj, montaj" ifadelerini kabul etmeyip, kayıtların gerçek olduğu görüşünü "en basit şekilde" anlattı.. Ses kaydındaki Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin saat 8'de "Ben Sümeyye'yi oraya gönderiyorum" dediğini, saat 11'deki konuşmada "Sümeyye geldi mi?" dediğini belirtip, Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin de "Eve gelmiş ama henüz buraya gelmedi" dediğini ifade eden Uslu şimdi ben halkımızın anlayacağı dille anlatayım deyip şunları söyledi:

"Bu bilgiyi akıllarında tutsunlar. Bugün herkesin elinde cep telefonu var. Bu cep telefonlarından devlet isteği zaman şu an bu binada olduğunu baz istasyonlarından verilen sinyallerle öğrenir. Devlet senin nerede olduğunu baz istasyonundan biliyorsa o zaman Tayyip Erdoğan'ın bu montajdı, bu dublajdı diye 'heyheylenmesine' gerek yok. Çıksın Sümeyye Erdoğan'ın o saatteki cep telefonu sinyalinin nerede verdiğini açıklasın. Hangi baz istasyonundan cep telefonu sinyali veriyor, bu veri Bilal Erdoğan'ın Sümeyye geldi verisiyle örtüşüyor mu örtüşmüyor mu.."

Veri tespiti yapmanın 20 dakikalık bir zaman alacağını söyleyen Taraf yazarı, "Eğer ses kaydı montaj, dublaj olsaydı, Erdoğan o verileri alır 'Eyy montajcılar işte belgesi' der her adımda miting yapar, gözümüzün içine de sokardı.." diye konuştu.