Gündem
14 Mayıs 2015 14:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Emre Belözoğlu'na şok saldırı! İşte ilk açıklamalar!

Fenerbahçe takım kaptanı Emre Belözoğlu, Mudanya feribotunda Beşiktaşlı taraftarların saldırısına uğradı.

Milli oyuncunun yanında bulunan eski futbolcu Orhan Ak'ın, kavga sırasında tabanca çekerek, "Ateş açarım" diye bağırdığı iddia edildi. Saldırının ardından üç kişi gözaltına alındı.

Süper Lig'de dün akşam Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır yara alan Fenerbahçe , bugün bir şok daha yaşadı. Beşiktaşlı taraftarlar, bir açılışa katılmak için feribotla Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne giden sarı-lacivertli takımın kaptanı Emre Belözoğlu'na saldırdı.     

Takımlarının Akhisar Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmayı izlemek için Manisa'ya giden siyah-beyazlı taraftarlar, milli futbolcuya önce sözlü olarak sataşırken, ardından fiziki saldırı gerçekleşti. Fenerbahçeli oyuncunun da karşılık vermesi üzerine ortalık karıştı. Beşiktaş taraftarlarından biri, Belözoğlu'nun otomobilini tekmeleyerek arka stop lambasını kırdı. Bunun üzerine Emre'nin yanında bulunan eski futbolcu ve menajer Orhan Ak, belindeki tabancayı çekerek, saldırıda bulunanlara "Dağılmazsanız ateş açarım" diye bağırdı. Ak'ın bu sözlerinin ardından saldırganlar dağıldı.

"KÜFÜR ETTİLER, BEN DE KAVGA ETTİM"

Emre Belözoğlu, olayla ilgili olarak Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Feribotta etrafımı sardılar, küfür ettiler. Ben de aşağı indim onlarla kavga ettim. Bana saldıran kişilerden şikayetçi oldum, şu an Eskihisar'de bir karakolda polise ifade veriyorum" şeklinde konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLUNMADI

Orhan Ak ise Haber1903'e yaptığı açıklamada, yaşanan olayların ardından herhangi bir tarafın şikayetçi olmadığını vurgulayarak, "Bayağı kalabalık bir grup bize saldırdı. Biz de ortamı yumuşatmaya çalıştık. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Kimse kimseden şikayetçi olmadı" ifadelerini kullandı.

" SİLAH ÇEKMEDİM"

Beşiktaşlı taraftarlara silah çektiği iddiası hakkında ise eski futbolcu, "Benim yanımda taşıma ruhsatlı silahım var. Taraftarlara silah çekmedim" dedi.

SALDIRIDA ÜÇ GÖZALTI

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'na yapılan saldırının ardından üç kişi gözaltına alındı. Eskihisar Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından gözaltına alınan üç şüpheli şu an mahkemeye çıkarıldı.